Skip to content

Vandaag, donderdag 20 mei, worden de halve finales gespeeld in de Eredivisie play-offs voor promotie en degradatie. Om 16:45 uur speelt NEC – Roda JC en om 21:00 uur FC Emmen – NAC Breda. De twee winnaars komen zondag om 18:00 uur tegen elkaar uit in de finale, waar een ticket ligt te wachten voor de Eredivisie. Afgaande op de voorspellingen eredivisie bij bookmakers lijken dat Emmen en NEC te worden. De afvallers zien we na de zomer terug in de Eerste Divisie.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE play offs

Play offs promotie / degradatie NEC – Roda

Roda werd achtste in de Eerste Divisie en rekende daarna af met De Graafschap, dat tot op de laatste speeldag van de competitie uitzicht had op directe promotie. NEC werd zevende en had geen kind aan Almere City (0-4), dat in een soortgelijke positie zat als de Graafschap.

Weinig kansen en goals weggeven

NEC heeft vijf van de vorige zes onderlinge duels gewonnen en eenmaal bleef het gelijk. Het totale doelsaldo van die zes clashes is 12-5. In een play-off over slechts een duel (vanwege de pandemie vond de KNVB het wijs om er geen tweeluik van te maken) is het vooral belangrijk weinig kansen en goals weg te geven. NEC kreeg in de competitie maar eenmaal drie of meer goals tegen, Roda tienmaal. Ook lukte het NEC vaker om 0 of 1 goals tegen te krijgen: 21 versus 24 keer.

FC Emmen – NAC Breda: waken voor nonchalance

Emmen stroomt in deze fase in en werd zestiende in de Eredivisie stand 2021. De Drentenaren hebben in de vorige twaalf speelronden 24 punten gehaald, een imposant aantal voor een staartclub. We mogen dus gerust de favorietenrol op de mannen van Dick Lukien plakken. Hij waakt natuurlijk voor een te nonchalante houding: “Dat goede gevoel moeten we meenemen naar donderdag, maar het mag absoluut niet leiden tot gemakzucht.”

Beste spelers van de Eerste Divisie

NAC, de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie, versloeg in de vorige ronde Volendam (4-1). Trainer Maurice Steijn heeft de vier vorige matches met dezelfde elf namen aangevangen en het aanboren van vastigheid lijkt met het oog op deze belangrijke play-offs erg verstandig. De Bredanaren hoeven zich zeker niet kansloos te wanen, want enkele spelers behoren tot de beste van de Eerste Divisie: Olij, Robin Schouten, Haye, El Allouchi, Sydney van Hooijdonk.

Voorspellingen

Emmen staat op 1.63, gelijk op 4.10 en NAC op 5.20. Met die noteringen lijkt NAC een aantrekkelijke keus, bijvoorbeeld dat NAC doorgaat (desnoods via verlenging) op 3.50.

Back To Top