Skip to content

Vandaag vinden de halve finales van de play offs Eredivisie voor Europese tickets plaats. Om 18:45 uur speelt FC Utrecht tegen FC Groningen en om 21:00 uur treft Feyenoord plaatsgenoot Sparta.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE play offs

Europese play-offs FC Utrecht – FC Groningen

Utrecht speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen PSV en hoefde zich niet bovenmatig in te spannen. PSV vond het wel best, want plek twee was toch al binnen, en FC Utrecht was met een puntje zeker van een plek in deze play-offs. FC Groningen verloor van PEC Zwolle en liet Arjen Robben op de bank, om de vedette te sparen voor dit duel.

Er mogen 3000 fans in de Galgenwaard getuige zijn van de wedstrijd. Utrecht kan Mimoun Mahi en Bart Ramselaar na wekenlange absentie weer inzetten. FC Utrecht won twee van de laatste zes onderlinge confrontaties en viermaal werd het gelijk. Die zes potjes leverden weinig goals op, want het totale doelsaldo is 5-3.

Play-offs Europees voetbal Feyenoord – Sparta

Wordt dit het afscheidsduel van trainer Dick Advocaat? Zijn Feyenoord staat er niet al te best voor. In de vorige zes speelronden van de competitie werden 8 punten opgehaald. Sparta vergaarde in dezelfde periode dertien punten. Maar Advocaat heeft geen zin om in de underdogrol te kruipen. “Ze zitten in een flow. Maar het kan ook in één keer voorbij zijn en daar moeten wij voor zorgen.”

Onderling

Feyenoord won vier van de vorige zes ontmoetingen met de kasteelbewoners en tweemaal werd het gelijk. Het doelsaldo van die clashes is 18-4. Feyenoord verloor in de Kuip maar twee van de vorige 26 duels en heeft de laatste 13 thuiswedstrijden tegen Sparta niet verloren.

Nicolai Jorgensen in de etalage

Beide trainers missen geen belangrijke spelers, al had Advocaat misschien Bryan Linssen (geblesseerd) in de aanval willen zetten. Die rol lijkt weggelegd voor Nicolai Jorgensen, die zichzelf in de etalage kan zetten, want er lijkt geen toekomst meer te zijn voor hem bij Feyenoord. Achraf El Bouchataoui maakte in het weekend een aardige indruk, maar grote kans dat Leroy Fer zijn plekje op het middenveld weer in mag nemen.

Voorspellingen

Feyenoord noteert 1.65, gelijk 4.00 en Sparta 5.60. We tippen dat beide teams scoren op 1.61. Lees hier meer over voetbal voorspellingen Eredivisie en check de noteringen voor Utrecht tegen Groningen.

Back To Top