Skip to content

De play-offs voor een Europees ticket en voor promotie-degradatie zitten er bijna op. Zondag om 12:15 uur speelt Feyenoord in de Kuip tegen FC Utrecht, met als inzet een plek in de Conference League. Zondag treffen NAC Breda en NEC Nijmegen elkaar in Breda om 18:00 uur.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE play offs

Feyenoord – FC Utrecht play offs Europees

Let op, de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Utrecht is verplaatst naar zondag 12.15 uur. De match had zaterdag om 20:00 plaats moeten vinden, maar vanwege het Eurovisiesongfestival in Rotterdam is er onvoldoende politie beschikbaar. FC Utrecht is het echter niet eens met de verplaatsing en heeft bezwaar aangetekend. Vanmiddag volgt de uitspraak.

FC Utrecht underdog

De Rotterdamse en Utrechtse clubs troffen elkaar natuurlijk dit seizoen al tweemaal in de Eredivisie. Feyenoord pakte vier punten uit dat tweeluik en won drie van de vorige zes onderlinge duels, met als totaal doelsaldo 9-7. In de Kuip waren er vier zeges en tweemaal gelijk (9-3). Al met al heeft FC Utrecht slechts twee van de vorige 32 duels tegen Feyenoord gewonnen. En van de laatste 27 duels in de Kuip verloor Feyenoord er maar twee.

Voetbal is onverklaarbaar

In de vorige ronde won Feyenoord met 2-0 van Sparta en dat ging opvallend makkelijk, gezien de goede vorm waarin de kasteelbewoners verkeerden, terwijl Feyenoord met een somber gevoel aan dit seizoenstoetje begon. “Zo zie je hoe onverklaarbaar voetbal is. Ik denk niet dat ik andere dingen heb gezegd dan bij andere wedstrijden”, zei Dick Advocaat.

FC Emmen verslagen: play-offs finale NEC – NAC

NAC Breda bewees dat dingen als ‘een goed gevoel’ en ‘flow’ en ‘vorm’ geen steek waard zijn in de Eredivisie play-offs. Want de ploeg met de grootste vorm in de nacompetitie was natuurlijk FC Emmen, dat in de Eredivisie in een mum van tijd uit de duistere kelder was gekropen en zich op 1 puntje na helemaal veilig had gespeeld. Maar dat lukte dus net niet, waarna de nummer 16 in de play-offs belandde. En door NAC werd verslagen, na strafschoppen. NEC had het makkelijker tegen Roda JC en ging met 3-0 naar huis.

Biertje moet even wachten

NAC-trainer Maurice Steijn had slecht nieuws voor zijn jongens: “Ik hoop dat de jongens ook beseffen dat dit een slijtageslag is geweest. Er zit geen biertje in voor de jongens.” En, zo menen critici soms, bier drinken is bij NAC soms belangrijker dan voetballen.

Voorspellingen play offs Nederland

De Bredanaren wonnen vier van de laatste zes clashes met de Nijmegenaren en NEC won een van die duels (saldo 9-3). Thuis won NAC Breda drie van de vorige zes keer dat NEC op bezoek was (tweemaal gelijk, 6-3).

Voorspelling voetbal: Feyenoord staat op 2.18, gelijk op 3.50 en Utrecht noteert 3.45. We verwachten dat Advocaat voor, zo te zien, de allerlaatste keer ooit als trainer het maximale uit zijn team kan persen en gaan dus voor de 2.18.

Back To Top