Skip to content

Woensdag 24 april om 20:45 uur speelt NAC thuis tegen Feyenoord. Voor de gastheren uit Breda is dit de laatste strohalm: een nieuwe nederlaag kan het lot bezegelen en directe degradatie definitief maken. De nummer laatst heeft met nog drie duels te gaan zeven punten minder dan De Graafschap. Feyenoord staat rotsvast op plek drie.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Is Gio grip op Feyenoord kwijt?

Feyenoord is de laatste weken lekker bezig en won vier duels op rij, wat gezien de interne strubbelingen wellicht wat onverwacht komt. De sfeer is in Rotterdam niet bepaald optimaal, spelers laten regelmatig hun onvrede en frustraties blijken en trainer Gio van Bronckhorst, die van nature toch al geen vreeswekkende, strenge leider lijkt, lijkt zijn grip op de spelersgroep verloren te hebben. Maar dat zijn observaties van buitenaf, want de vorige vier speelronden leverden Feyenoord dus naast de maximale score van twaalf punten ook een mooi doelsaldo op van 10-2.

NAC Breda uit zeer zwak

Daarnaast ligt het dit seizoen niet aan de prestaties in de eigen Kuip. Na zestien van de uiteindelijke zeventien thuisduels heeft Feyenoord in het eigen onderkomen 42 punten opgespaard. Alleen PSV en Ajax hebben ook uit thuisoptredens minstens veertig punten gehaald. NAC heeft het gezien de plek op de Eredivisie ranglijst vanzelfsprekend overal lastig, maar uit is het resultaat nog een paar graadjes inktzwarter. Zestien duels, vijf punten; dat is de schrale opbrengst. En ook nog het zwakste doelsaldo buitenshuis: min 32.

Absenties Feyenoord en NAC

Feyenoord won drie van de laatste zes wedstrijden tegen NAC Breda en verloor er twee. De laatste zes onderlinge wedstrijden in Breda leverden voor elke club twee zeges op en zijn ook qua doelsaldo in balans (8-8). In die periode werden liefst vier rode kaarten uitgedeeld. NAC kan het nu niet gebruiken dat er schorsingen opgelegd worden, want er ontbreken liefst zes spelers die dit seizoen het geelzwarte shirt droegen in de competitie: Greg Leigh, Fabian Sporkslede, Arno Verschueren, Robert Mühren, Dorian Dervite en Alex Gersbach. Feyenoord mist Ridgeciano Haps, Jeremiah St. Juste, Justin Bijlow en Nicolai Jörgensen.

Voorspellingen NAC – Feyenoord

Wedden op Eredivisie? NAC noteert bij de bookmakers 7.50, gelijkspel 5.00 en gokken op  Feyenoord levert je 1.37 x je inleg op. We verwachten minstens twee goals van Feyenoord, maar de 1.36 daarop is te laag. Een alternatief is dat Feyenoord in beide helften scoort op 1.91.

Back To Top