Skip to content

Vandaag om 18:30 uur speelt De Graafschap – FC Emmen in de 32e speelronde van de Eredivisie. De thuisploeg staat zeventiende met 26 punten, Emmen is de nummer vijftien met 32 punten. De gasten kunnen zich dus veilig spelen, terwijl de Achterhoekers ook bij een overwinning vermoedelijk de nacompetitie niet gaan ontlopen.

Trainer Henk de Jong van De Graafschap, die na de komende drie eredivisiewedstrijden afscheid neemt van de club, moet het doen zonder Liban Abdulahi, Ted van de Pavert en Jurre Vreman. Bij FC Emmen is de ziekenboeg nog voller. Henk Bos, Rob Deiman, Nicklas Pedersen, Gersom Klok en Emil Bijlsma zijn niet van de partij.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

De Graafschap en FC Emmen bijna identiek

Zoals je kan verwachten van twee clubs die zo diep in de competitie zo dicht bij elkaar staan, wijken de onderliggende statistieken amper van elkaar af. De cijfers voor zaken als schoten op goal, dribbelsucces, kopduelsucces en aantal tackles per wedstrijd vertonen geen significante verschillen. Zelfs de opbouw van de verwachte basiselftallen is zowat identiek: de gemiddelde leeftijd is 24,9 bij De Graafschap en 25,6 bij FC Emmen, terwijl er maar één centimeter verschil is bij de gemiddelde lengte van de spelers.

De cijfertjes

Drie van de vorige zes onderlinge duels leverden geen winnaar op, FC Emmen won tweemaal. Thuis won De Graafschap wel drie van de zes laatste clashes met de debutant in de Eredivisie en verloor het eenmaal. Het totale doelsaldo van die zes confrontaties is 15-6.

In zes van de zeven recentste edities van dit affiche vielen er minstens drie goals. En doelpunten vallen er ook dit seizoen bij duels waar deze twee bij betrokken zijn. Bij beide clubs vallen er in twee derde van de speelronden minstens drie goals. Daarnaast scoren bij twee derde van Emmens wedstrijden beide teams minstens eenmaal.

De Graafschap – FC Emmen voorspellen

Wat doet het met de instelling van De Graafschap spelers dat rechtstreekse handhaving toch zo goed als onmogelijk lijkt? “Wij moeten wegblijven van de laatste plaats. Dat is het enige wat nu telt”, zo zegt De Jong. Na de 4-1 nederlaag tegen VVV zei hij: “We gaven de doelpunten kinderlijk eenvoudig weg. Ik dacht dat we die fase achter ons hadden gelaten.”

Wedden op Eredivisie? De Graafschap staat bij de bookmakers op 2.14 genoteerd voor de winst, gelijkspel op 3.55 en gokken op winst FC Emmen levert je 3.20 x de inleg op. De thuisploeg zal zich van de eerste tot laatste tel ingraven, daarom tippen we minder dan vier goals op 1.60.

Back To Top