Skip to content

Vandaag in de Eredivisie speelt om 18:30 uur ADO Den Haag – Excelsior. De Hagenaren staan na 31 speelronden op plek twaalf met 36 punten, in de grauwe zone tussen Europese plekken en degradatiezone in. De gasten uit Rotterdam staan voorlaatste en hebben alleen bij een zege nog een kansje om de nacompetitie te ontlopen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

ADO Den Haag – Excelsior

De Haagse club heeft de afgelopen weken genoeg gedaan om zichzelf te verzekeren van een plek in de middenmoot. De vorige zes speelronden leverden acht punten op en het hoogtepunt in die periode was een onverwachte 5-0 zege op FC Utrecht.

Excelsior heeft een belabberde reeks neergezet met maar een punt uit de vorige zes speelronden. Ook de laatste zes uitwedstrijden waren goed voor slechts een puntje. Al twaalf keer kreeg Excelsior minstens drie tegengoals, terwijl het maar tweemaal lukte om zelf drie keer te scoren. ADO heeft weliswaar tienmaal minstens drie tegentreffers gekregen, maar stelt daar tegenover, dat er vijf keer driemaal werd gescoord en daarbovenop ook tweemaal minstens viermaal.

Geen wonderploegen

En zo simpel is het in het voetbal: kom je zelf amper tot scoren maar geef je het achterin vaak weg, dan sta je onderaan. Als we een lijstje maken met aantal schoten tegen per wedstrijd, dan staat ADO Den Haag vijftiende en Excelsior laatste. De Rotterdammers staan ook laatste als het gaat om eigen doelpogingen, ADO veertiende. Het is dus ook bepaald geen wonderploeg, dat ADO, maar de spelers lijken zich wat bewuster van hun beperkingen dan die van Excelsior. Zo staat die ploeg doodleuk zesde wat betreft aantal dribbels per wedstrijd. Maar dribbelen is een slecht plan als het vaak tot balverlies leidt.

Voorspellen ADO – Excelsior

ADO heeft vijf van de vorige zes wedstrijden met Excelsior gewonnen en verloor eenmaal. Het doelsaldo van die ontmoetingen is 14-7. Thuis won ADO de helft van de zes laatste visites van Excelsior en verloor het eenmaal (saldo 13-9). In tien van de vorige elf ontmoetingen vielen er minstens drie treffers. Excelsior heeft acht van de laatste negen uitduels in de Eredivisie verloren.

Wedden op Eredivisie? ADO Den Haag noteert bij de bookmakers voor de winst 1.90, gelijkspel 3.60 en gokken op Excelsior levert je 3.85 x je inleg op. We tippen dat ADO met minstens twee goals verschil wint. De -1,5 goal handicap op ADO is 3.55.

Back To Top