Skip to content

De penningmeester van Sparta glundert, de fans somberen, want doelman Maduka Okoye is verkocht. De Rotterdamse club kreeg een bod dat echt niet kon worden geweigerd: Watford meldde zich en Premier League-clubs hebben nu eenmaal behoorlijk wat geld te spenderen.

Sparta keeper Okoye naar Watford

De 22-jarige doelman levert circa 7 miljoen euro op. Een zeer behoorlijk bedrag voor Sparta. In augustus verlengde de keeper zijn contract bij Sparta tot medio 2025. Drie maandjes later wordt het dus al verscheurd vanwege de transfer naar de club ten noordwesten van Londen. Sparta slaat een gouden slag, want in 2020 werd Okoye transfervrij overgenomen van Fortuna Düsseldorf.

Bij Sparta was hij de vaste keeper, ook werd hij opgeroepen voor het Nigeriaanse elftal. Okoye mag het seizoen afmaken op Het Kasteel. Op die manier kan hij nog een hoop speeltijd tegemoet zien en in januari 2022 wil hij bovendien met zijn land deelnemen aan de Africa Cup. Als hij per direct bij Watford op de bank belandt, komt zijn plek bij Nigeria in gevaar.

Interlands Oranje

De Eredivisie heeft een weekendje pauze en dat heeft te maken met de twee laatste interlands van het Nederlands elftal in de poging om een ticket te bemachtigen voor het WK voetbal programma 2022 in Qatar. Nederland staat er veelbelovend voor in de groep en Montenegro (uit) en Noorwegen (thuis) zijn op zich geen vreeswekkende affiches. Zeker ook gezien de Noren aantreden zonder topspits Erling Haaland.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

7 spelers uit Eredivisie geselecteerd

Van de 24 man in de selectie spelen er 7 voor eredivisieclubs. Namelijk keeper Justin Bijlow van Feyenoord, verdedigers Daley Blind en Devyne Rensch van Ajax plus Tyrell Malacia van Feyenoord, en middenvelders Davy Klaasen en Ryan Gravenberch van Ajax plus Guus Til van Feyenoord. In de voorste linie zitten er geen eredivisiespelers.

Van Gaal wil spelersgroep intact houden

Van Gaal gaf bij de persconferentie van dinsdag aan dat hij de spelersgroep zoveel mogelijk intact wil houden. Da’s slecht nieuws voor een paar andere eredivisiespelers die vlak tegen Oranje aan zitten of er recent nog vooruitkwamen, zoals Owen Wijndal van AZ Alkmaar, die wel in de voorselectie zat. Ajax-keeper Remko Pasveer was ook opgenomen in de voorselectie, maar gezien zijn leeftijd (38) zit een Oranjedebuut er vermoedelijk niet meer in.

Back To Top