Skip to content

Vandaag wordt de midweekse speelronde in de Eredivisie afgesloten met vijf duels. En het zijn, op papier, niet de minste affiches: AZ – Vitesse speelt om 16:30 uur, Willem II – Ajax begint om 18:45 en Feyenoord – sc Heerenveen sluit om 21:00 de avond af. Zie het hele programma onderaan.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

AZ – Vitesse Eredivisie vandaag

Het misstapje tegen FC Groningen daargelaten is AZ Alkmaar bezig met een mooie reeks. In de vorige acht speelronden werden negentien punten gepakt, het hoogste aantal na Ajax. Wel zullen de Alkmaarders moeten werken aan het voorkomen van tegentreffers. Driemaal stapten ze van het veld zonder tegengoals, terwijl dat Vitesse al zesmaal lukte. Wel heeft AZ met de Arnhemse club gemeen dat het telkens lukte om zelf minstens eenmaal te scoren.

Voorspelling Eredivisie AZ – Vitesse

AZ won drie van de zes laatste matches tegen de Gelderlanders en verloor er eentje (totale doelsaldo 11-8). Thuis leverden de vorige zes ontmoetingen drie Noord-Hollandse zeges op en eentje voor Vitesse (saldo 9-7).

Kleine kans dat we bij Vitesse Dani de Wit, Bruno Martins Indi, Jonas Svensson , Jordy Clasie en Ron Vlaar op het veld zien verschijnen. Vitesse-trainer Thomas Letsch heeft zulke zorgen niet: alle spelers zijn beschikbaar. AZ verloor maar een van de elf laatste thuiswedstrijden tegen Vitesse in alle competities.

Ook vandaag is AZ favoriet voor de winst en noteert het 1.84 bij bookmakers. Een zege van Vitesse staat bij Toto op 4.20.

Willem II – Ajax: goalfestijn

4-0, 5-4, 2-4… Het gaat weer lekker met het aantal goals in wedstrijden waarbij Ajax is betrokken. Het belooft in Tilburg weer een goalfestijn te worden, zeker als je ziet dat bijvoorbeeld Sparta tien dagen terug naar huis ging met een 1-3 zege en AZ afgelopen weekend vijfmaal trefzeker was. Oh, en begin december wist Fortuna er ook al die te maken (3-2). Al met al heeft Willem II al zeven keer minstens vier keer in het net moeten vissen dit eredivisieseizoen.

Willem II – Ajax onderling

Ajax won vijf van de vorige zes clashes met Willem II en eenmaal bleef het gelijk. Het doelsaldo van die zes matches is 5-16. In de vorige zes uitwedstrijden tegen de Brabanders trad dezelfde verdeling op, maar dan met het totale saldo 4-19.

Wedden op Eredivisie Willem II – Ajax: Willem II noteert 13.00, gelijk 7.50 en Ajax 1.19. ‘Over 3,5 goals’ staat op 1.67, maar misschien durf je ook ‘over 4,5 goals’ aan op 2.55.

Competitieprogramma vandaag

Woensdag 23 december 2021
16.30 AZ – Vitesse
18.45 Willem II – Ajax
20.00 ADO Den Haag – PEC Zwolle
20.00 FC Groningen – Heracles Almelo
21.00 Feyenoord – sc Heerenveen

Back To Top