Skip to content

Dinsdag begint de midweekse ronde van de Eredivisie en worden er vier wedstrijden gespeeld. Fortuna treft RKC om 16:30 uur, FC Emmen neemt het op tegen Utrecht om 18:45 uur. PSV ontvangt om 20:00 uur VVV-Venlo en de laatste partij van de avond is om 21:00 uur: FC Twente tegen Sparta.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Eredivisie dinsdag PSV – VVV-Venlo

Je kunt stellen dat PSV vrij probleemloos door de eerste seizoenshelft is gekomen. De Brabanders plaatsten zich al na vijf speelronden voor de knock out-fase van de Europa League, staan op drie punten van koploper Ajax in de Eredivisie, bekerden vorige week door en zijn door het rigide wissel- en rotatiebeleid van trainer Roger Schmidt relatief fris gebleven.

VVV-Venlo ‘makkelijk tussendoortje’?

VVV-Venlo moet een niet zo zwaar tussendoortje worden voor de nummer twee van de competitie. PSV won vijf van de vorige zes ontmoetingen met de Limburgers en speelde eenmaal gelijk. Het doelsaldo van die zes partijen is 17-3. En de vorige zes thuisduels tegen VVV vertonen nog duidelijkere cijfers: zes zeges en een saldo van 19-2.

Daarnaast heeft VVV-Venlo in de Eredivisie al drie uitwedstrijden op rij verloren en lukte het in alle zes uitduels niet om een clean sheet te houden. Erger nog, al tien competitiewedstrijden op rij incasseert de ploeg minstens twee tegentreffers.

FC Twente – Sparta Rotterdam

De nummers zes en negen komen elkaar tegen in deze midweekse ronde. Dat vermoedt dat we de teams als ongeveer even sterk moeten inschalen, maar er zit toch een gat van liefst negen punten (stand Eredivisie na dertien speelronden) tussen het tweetal. Anderzijds zit er weinig tekening in de onderlinge resultaten van de vorige jaren: Twente won drie van de vorige zes partijen en de Rotterdammers twee (totale doelsaldo 9-5). In de Grolsch Veste doemt een ander beeld op, met vijf zeges van de Tukkers en nul van Sparta (saldo 17-5).

Daar staat tegenover dat Twente dit seizoen nog niet echt een Veste heeft gemaakt van zijn stadion: de zes thuisduels leverden acht puntjes op. De vorige twee thuismatches leverden nederlagen op tegen RKC en AZ.

Voorspellingen voetbal vandaag

Wedden op Eredivisie | PSV noteert 1.12 voor de winst, gelijkspel 9.50 en winst VVV 20.00. We tippen ‘over 3,5 goals’ op 1.73. FC Twente noteert 2.02 voor een zege, gelijk 3.70 en Sparta 3.45.

Programma Eredivisie 22 december

16.30 Fortuna Sittard – RKC Waalwijk
18.45 FC Emmen – FC Utrecht
20.00 PSV – VVV-Venlo
21.00 FC Twente – Sparta Rotterdam

Back To Top