Skip to content

Eredivisie | Zondag 27 december om 14:30 uur wordt de wedstrijd FC Utrecht – AZ ingehaald. De pot had op 12 september gespeeld moeten worden, maar de Alkmaarders verzochten de KNVB om uitstel, om zo meer voorbereidingstijd te hebben voor de derde kwalificatievoorronde van de Champions League.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Utrecht – AZ inhaalwedstrijd Eredivisie

Overigens werd AZ Alkmaar in die ronde uitgeschakeld en daarna ging het ook mis in de groepsfase van de Europa League. FC Utrecht was niet te spreken over het besluit van de voetbalbond en ook niet over de manier waarop dat tot stand was gekomen. De club bestaat dit seizoen 50 jaar en wilde dat markeren in wat de openingswedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen had moeten worden. Ook in het licht van alle voorbereidingen die getroffen moesten worden om de wedstrijd ‘coronaproof’ te maken, vond Utrecht het erg teleurstellend dat het niet doorging.

Eindelijk zelfde aantal speelrondes rest Eredivisie

Maar da’s dus allemaal verleden tijd en nu kunnen de ploegen eindelijk op hetzelfde aantal speelrondes uitkomen als de rest in de competitie. Want die drie punten zijn aan beide kanten hard nodig om nog enigszins zicht te krijgen op de doelstellingen van deze jaargang. Zowel FC Utrecht als AZ had gehoopt zich te kunnen mengen om de topposities.

AZ moet het echter na 13 speelronden met 26 punten doen, niet echt het moyenne (precies 2 punten per duel dus) waarmee je op de titel afkoerst. En FC Utrecht heeft na evenveel wedstrijden zestien punten, goed voor plek tien, dus zelfs nog buiten de zone waarmee Europees voetbal wordt afgedwongen.

FC Utrecht – AZ onderling

AZ won drie van de vorige zes onderlinge duels, Utrecht twee. Als je alle goals van die zes partijen optelt is de score 4-11. In elf van de twaalf vorige eredivisiewedstrijden van AZ Alkmaar vielen er minstens drie goals en in zijn vorige zeven uitwedstrijden in de Eredivisie maakten de Noord-Hollanders minstens twee goals.

Vrij weinig veranderd met Pascal Jansen

Ondertussen wil de spelersgroep van AZ bewijzen dat het ook zonder de ontslagen trainer Arne Slot zijn tactisch vernuft heeft behouden. Tegen Vitesse werd gestart met een versterkt middenveld om zo Vitesses gevaarlijkste man Tannane op te vangen. Toch vindt AZ-spelverdeler Teun Koopmeiners dat er “vrij weinig” is veranderd, en over interim-trainer Pascal Jansen zegt hij: “Jansen is iets rustiger dan Slot, die kon heel extravert zijn in zijn besprekingen.”


Wedden op Eredivisie FC Utrecht – AZ | FC Utrecht staat voor de winst genoteerd op 2.75, gelijkspel op 3.70 en AZ op 2.38. We tippen minstens twee goals voor AZ @1.90.

Back To Top