Skip to content

Zaterdag 15 januari om 20:00 uur speelt Feyenoord in de Kuip tegen Vitesse. De Rotterdammers parkeerden zichzelf eind 2021 op plek drie van de Eredivisie en de Arnhemmers staan daar pal achter op plek vier, maar wel met (na 18 speelronden) zes punten minder.

Feyenoord – Vitesse: Rotterdammers dik favoriet

Arne Slot is uitstekend gestart met het Rotterdamse hoofdstuk van zijn carrière en van de vorige elf partijen verloor Feyenoord er maar eentje. Het doelsaldo ziet er ook stukken sterker uit dan dat van Vitesse: plus 25 tegenover nul.

Riechedly Bazoer

Feyenoord kan vermoedelijk niet beschikken over Denzel Hall en Gernot Trauner, en er kan zeker een streep door Luis Sinisterra, die een knieblessure heeft. Vitesse-trainer Thomas Letsch heeft geen medische zorgen en wist bovendien middenvelder Riechedly Bazoer binnenboord te houden. Uitgerekend Feyenoord probeert Bazoer binnen te halen, maar vraagprijs en aanbod liggen nog te ver uit elkaar. Het kan ook zijn dat Vitesse eerst deze pot wil spelen en daarna wat toeschietelijker blijkt.

Balbezit Feyenoord dit seizoen

Al eerder lukte het Feyenoord niet om Joey Veerman los te weken van Heerenveen, waarna PSV wel daadkrachtig bleek op de transfermarkt. Al zijn er ook twijfels of Veerman wel het loopvermogen heeft om Slots manier van spelen uit te voeren. Vooralsnog lukt het hem om Feyenoord meer op balbezit te laten spelen dan de voorgaande seizoenen. Gemiddeld hebben de Rotterdammers 58,7 procent balbezit; alleen Ajax heeft een hoger percentage.

Ook lukt het om die bal vooral in het laatste derde van het veld te krijgen (halverwege de helft van de tegenstander tot hun goal). Daar is de bal 35 procent van de speeltijd en alweer Ajax is de enige eredivisieclub die op dit gebied meer pressie uitoefent.

Voorspelling Feyenoord – Vitesse

Van de vorige zes duels tussen de Rotterdammers en Arnhemmers eindigden er drie onbeslist en won Feyenoord er een. Het totale doelsaldo kwam uit op slechts 4-5. De kaartenlast was wel fors: liefst 27 keer geel en zesmaal rood, waarvan drie in de laatste twee duels. In Rotterdam ging het trouwens soepeler voor de thuisploeg tegen de Gelderlanders: vijf zeges en eenmaal gelijk in de vorige zes ontmoetingen (saldo 9-3).

Wedden op Eredivisie ? We tippen ‘Onder 2,5 goals’.

Back To Top