Skip to content

Zondag om 14:30 uur speelt FC Groningen in de Euroborg tegen PSV. De thuisploeg begint aan het nieuwe kalenderjaar als nummer twaalf en PSV is de fiere koploper van de Eredivisie. De Brabanders haalden uit de laatste zes speelronden liefst 16 punten. Groningen haalde er in die periode acht op.

FC Groningen – PSV voorspellen

In de afgelopen jaren had PSV geen moeite met de Groningers. Alle vorige zes onderlinge duels leverden een zege op voor PSV. Het totale doelsaldo van die zesklapper was 5-15. Ook thuis wist de Trots van het Noorden bij de vorige zes clashes niet te winnen: tweemaal gelijk, viermaal PSV, met als totale saldo 6-13.

In de laatste negen thuisduels van FC Groningen in de competitie vielen er minder dan drie goals. PSV heeft zeven van de laatste acht eredivisiewedstrijden gewonnen. En in zeven van de laatste acht uitwedstrijden waren er minstens drie treffers in totaal, terwijl in ook zeven van de acht PSV zelf minstens tweemaal scoorde.

Absenties

Bij FC Groningen zit Neraysho Kasanwirjo een schorsing uit en Radinio Balker plus Mo El Hankouri lijken niet speelklaar. De gasten uit Brabant kunnen Ibrahim Sangaré niet inzetten, want hij is met Ivoorkust bezig aan de Afrika Cup. Ryan Thomas, Noni Madueke en Eran Zahavi zijn geblesseerd.

Blijft Eran Zahavi?

Wat laatstgenoemde betreft: de Israëlische aanvaller schijnt zich niet meer zo senang te voelen in Nederland. Begrijpelijk, want in 2021 maakte hij twee woninginbraken mee en zijn gezin wil nu liever woonplaats Amsterdam verlaten. Of hij de rest van zijn contract, tot medio 2022, nog uitdient is twijfelachtig, maar wellicht kan een verhuizing naar Eindhoven soelaas bieden.

Davy Pröpper

Wie we nooit meer terug gaan zien is Davy Pröpper. In de winterstop maakte de dertigjarige ex-international bekend per direct zijn profloopbaan te beëindigen. Hij merkte dat hij zich niet meer gelukkig voelde in de voetbalwereld. De druk, de aandacht, ook het feit dat zoveel mensen met een grote mond en nog groter ego de dienst uitmaken in die wereld: het zinde hem niet meer.

Wedden op Eredivisie? We tippen dat PSV wint zonder tegengoals.

Back To Top