Skip to content

Mark van Bommel is geïrriteerd. Het is een zin die weinig verbazing wekt. Van Bommel is namelijk best vaak geïrriteerd. En daar heeft hij sinds de winterstop van het vorige Eredivisie seizoen natuurlijk ook wel alle reden toe. Begon PSV nog met zestien zeges uit zeventien speelronden, daarna werd in het kalenderjaar 2019 Ajax weer in het zadel geholpen en sleepte PSV zich sputterend en schutterend naar de tweede plek.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

De terugval van PSV

De verklaringen van voetbalkenners voor de terugslag van PSV wezen telkens op drie factoren. Ten eerste simpelweg vormverlies bij te veel spelers, zoals Lozano, Dumfries, Rosario en Bergwijn. Ten tweede onwennigheid, want voor bijvoorbeeld Rosario en Dumfries was het voor het eerst dat ze een heel seizoen draaiden op het hoogste niveau. Ten derde het gepiel van Van Bommel met het middenveld. Hij kwam maar niet tot een vaste bezetting en een vaste speelwijze.

Selectie PSV nog onduidelijk

En dus wil Van Bommel liever gisteren dan vandaag al kunnen bouwen aan vastigheden voor het PSV Eredivisie seizoen 2019-2020. Maar de trainer heeft nog geen idee hoe de selectie er aan de vooravond van de nieuwe Eredivisiejaargang uit zal zien. Vandaar zijn ergernis. “Natuurlijk irriteert het me dat we de selectie nu nog niet op orde hebben. Maar het is helaas niet anders,” aldus Van Bommel.

Wie komt en wie vertrekt?

Gaat Lozano? Maakt Bergwijn de gevoelige overstap naar Ajax? Wil Arjen Robben zijn loopbaan afsluiten in Eindhoven? Vragen, vragen, vragen. Wel zijn er op andere kwesties antwoorden gekomen. Zo is de kwestie-Romero voorlopig opgelost door de aanvaller, die geen speeltijd wist af te dwingen, voor een jaar op huurbasis te stallen bij zijn oude club Vélez Sarsfield. Sam Lammers heeft zijn huurperiode bij Heerenveen juist afgesloten en traint nu mee bij het eerste van PSV.

PSV wordt kampioen Eredivisie

Terwijl Mark van Bommel dus ietwat vertwijfeld is, hebben Mohammed Ihattaren en Toon Gerbrands geen enkele zorg. De jonge middenvelder zegt onomwonden dat PSV het komend jaar kampioen wordt. Zijn ambitie is zich in de basis te spelen en minstens tien goals te maken. En directeur Gerbrands wil de club sturen naar de beste 32 van Europa. Want over een paar jaar gaat de Champions League vermoedelijk totaal op de schop. Zit je er dan in, dan zit je gebakken, maar zit je er dan niet bij, dan wordt het verdomd lastig om er nog wel bij te komen.
“Wij moeten als club op weg naar de 3e ster op ons shirt,” verklaart Gerbrands. PSV is momenteel 24 keer landskampioen geworden.​

Voorspellingen Eredivisie 2019-2020

Wordt PSV daadwerkelijk kampioen? Met wedden op Eredivisie kun je je inleg verdubbelen als dit inderdaad zo blijkt te zijn. PSV noteert 2.00 bij de bookmakers, Ajax is favoriet @1.75.

Back To Top