Skip to content

Welke mannen zien we na de zomerstop bij Ajax op het veld en in de dug-out? Wat dat laatste betreft was het al zo goed als zeker dat succestrainer Erik ten Hag aan zou blijven. Dat is donderdagmiddag definitief geworden doordat de Tukker zijn handtekening heeft gezet onder een nieuw contract, dat doorloopt tot medio 2022. Martin Odegaard komt echter niet naar Ajax, de Noor kiest voor de ploeg van Peter Bosz.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Erik ten Hag blijft bij Ajax na successen

Ten Hag bracht de landstitel na vijf jaar eindelijk weer naar Amsterdam, greep gelijk ook de beker en loodste Ajax naar de halve finale van de Champions League. Op een minuutje na had dat zelfs de eindstrijd kunnen zijn. “We hebben een fantastisch jaar gehad en willen dit nu verder uitbouwen. De club verder vooruithelpen”, zo zegt Ten Hag, die voor zijn prestaties werd beloond met de Rinus Michels Award.

Ajax gaat weer voor resultaten

Directie, fans, media en ook Ten Hag zelf weten dat de lat het afgelopen seizoen erg hoog is gelegd. Het zal niemand verbazen als het in 2019-2020 allemaal een tandje minder is. “Het zal een hell of a job zijn om dat te herhalen. Maar we zullen onze doelen weer gaan stellen en opnieuw voor resultaten gaan”, zo laat hij zijn ambities blijken.

Onder Ten Hag houdt Ajax aan elke competitiewedstrijd gemiddeld 2,48 punten over. Dat is het beste gemiddelde van alle trainers die Ajax tot nu toe in deze eeuw had. Co Adriaanse doet het in dat lijstje het slechtst met 1,88 punt.

Martin Odegaard naar Leverkusen?

Ajax had zich graag versterkt met Martin Odegaard, maar de Noorse international lijkt naar de Bundesliga te verkassen, naar Bayer Leverkusen om precies te zijn. Daar staat Peter Bosz momenteel aan het roer. De club werd vierde van Duitsland en is zeker van de groepsfase van de Champions League. Ajax zal zich, evenals vorig jaar, eerst via kwalificatieduels moeten plaatsen.

En hoe zit het met Steven Bergwijn? Ajax zal heus wel interesse hebben in de international van Oranje, maar volgens PSV-directeur Toon Gerbrands is er geen bod uitgebracht. “Tot nu toe is dit verhaal alleen in de pers verschenen en heeft niemand zich gemeld, dus ik hoef me er niet druk over te maken”, zo verklaart hij. ​

Back To Top