Skip to content

FC Utrecht tegen Cambuur | Wat vorm betreft behoren de twee niet tot de subtop, want uit de laatste zes speelronden in de Eredivisie haalden ze beide maar zes punten. Wel deden de Utrechters het thuis naar behoren met elf punten uit de laatste zes optredens voor eigen publiek.

Cambuur boekt momenteel vooral successen buiten Leeuwarden. De laatste zes trips in de competitie leverden liefst veertien punten op. In die periode raapte alleen Ajax meer punten op buitenshuis.

Voorspelling FC Utrecht – SC Cambuur

FC Utrecht won de vorige speelronde met 3-0 van Sparta en doorbrak daarmee een reeks van vijf binnenlandse partijen zonder zege, de ploeg is ook nu favoriet voor de winst. Wij tippen dat FC Utrecht wint zonder tegengoal. Check wedden op Eredivisie voor de quoteringen.

Doelsaldo’s FC Utrecht en SC Cambuur

Van de vorige zes onderlinge duels won Cambuur er drie en Utrecht twee. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die confrontaties is 10-10. Thuis won FC Utrecht twee van de laatste zes ontmoetingen en Cambuur drie (totale saldo 9-10).

Cambuur beter dan verwacht

De onderliggende cijfers van SC Cambuur suggereren dat de Friese club boven zijn stand leeft. Het ziet er qua expected goals voor en tegen namelijk niet rooskleurig uit voor de Leeuwardenaren. Op basis van dat model werd een doelsaldo van -17 verwacht, nog tien goals dieper de min in dan het werkelijke saldo. Dat hangt er bijna geheel mee samen dat Cambuur tien goals meer maakte dan het model voorzag op basis van hoe groot de kansen waren.

Utrecht heeft juist een wat slechter doelsaldo dan kon worden verwacht en heeft in die zin meer reden om positief vooruit te kijken naar de resterende 14 speelronden in de competitie dan Cambuur.

Eerste Eredivisie wedstrijd met publiek

FC Utrecht – SC Cambuur wordt het eerste Nederlandse competitieduel in drie maanden met publiek in het stadion. Vanaf 12 november 2021 zaten de stadions voor toeschouwers op slot vanwege de coronaregels. Bij Utrecht zien we Tommy St. Jago niet op het veld verschijnen, bij Cambuur lijkt het erop dat Mees Hoedemakers niet speelklaar is.

De wedstrijd tussen de nummer zeven en acht van de Eredivisie begint zaterdag 5 februari om 16:30 uur in de Galgenwaard. De Friese club heeft twee punten minder dan de thuisploeg, maar wel ook een fors slechter doelsaldo (+10 versus -7).

Back To Top