Skip to content

Vandaag, woensdag 17 februari, worden twee duels in de kwartfinale van de KNVB Beker ingehaald. Vorige week konden ze vanwege de sneeuwval niet worden gespeeld. Om 16:30 uur treedt NEC aan tegen VVV en vanaf 18:45 uur speelt Heerenveen tegen Feyenoord.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

NEC – VVV-Venlo bekerwedstrijd in Almelo

Voor de eerstedivisieclub uit Nijmegen wordt dit een merkwaardig thuisduel: eigenlijk vindt deze partij plaats op neutraal terrein. Het eigen onderkomen, de Goffert, is door het winterse weer van de afgelopen tien dagen beschadigd geraakt. De grasmat kan momenteel niet worden benut. Daarom wordt uitgeweken naar het stadion van Heracles in Almelo. Dinsdag stapte de selectie in de bus, zodat er alvast gewend kan worden aan de omstandigheden in Twente.

NEC hoopt op wedstrijd tegen Vitesse

Voor NEC is dit niet alleen een kans om bij de laatste vier van het bekertoernooi te komen – en dus aan een grote prijs te kunnen ruiken. Vooral ook is het een stapje op weg naar het gedroomde duel tegen Vitesse, dat al de halve finale heeft bereikt. En Vitesse is de gehate aartsrivaal. Maar langs VVV geraken zal niet zo eenvoudig zijn, want de Limburgers lijken al met 0-1 voor te staan. Spits Georgios Giakoumakis heeft er in de Eredivisie al 22 in liggen en de Griek maakte er zes in de vorige drie duels.

Dit wordt het eerste competitieve duel tussen NEC en VVV-Venlo sinds 2015, toen ze beiden in de eerste divisie uitkwamen. De drie laatste onderlinge duels in Nijmegen leverden telkens een rode kaart op.

KNVB Beker Feyenoord – sc Heerenveen

Ook bij deze KNVB Beker kwartfinale werpt de halve finale zijn schaduw al vooruit, want de winnaar treft Ajax. En in potentie komt er dus een bekerversie van De Klassieker aan. Maar Heerenveen won eind januari nog met 3-0 van de Rotterdammers. Schijnbaar was Feyenoord ontregeld doordat Joey Veerman de instructie had gekregen om vanuit de flank meer naar binnen te trekken, als een tweede spits naast die andere Veerman, clubtopscorer Henk Veerman.

Geen verrassingen meer

Sindsdien is sc Heerenveen vast blijven houden aan twee aanvallers, dus Feyenoord-trainer Dick Advocaat zal in dat opzicht niet worden verrast. Hij lijkt nu Bryan Linssen een serie basisplaatsen in de spits te willen geven en dat pakte tegen Willem II (5-0) goed uit, hij was met een goal en een assist de man of the match.

KNVB Beker voorspellen

Heerenveen noteert 3.80 voor de winst, gelijk 3.85 en winst Feyenoord 1.88. We tippen een goal van Linssen op 2.95.

Back To Top