Skip to content

Donderdag komen de twee resterende Nederlandse clubs uit in de Europa League. PSV speelt vanaf 18:55 uur uit tegen het Griekse Olympiakos en Ajax treft om 21:00 uur het Franse Lille. Beide opponenten voeren momenten hun nationale competitie aan.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Olympiakos – PSV Europa League

Olympiakos heeft na 22 speelronden in de Griekse super league liefst 57 punten – bijna foutloos dus, terwijl de elf thuisduels ook echt vlekkeloos verliepen, want die leidden tot louter zeges en een doelsaldo van 31-2. Indrukwekkend, wat je verder ook denkt over de Griekse competitie.

Bruma

Enkele bekende namen in de selectie van de club uit Piraeus zijn Sokratis, Grieks international, Mathieu Valbuena (52 caps voor Frankrijk) en jawel, Bruma, de man waar PSV jarenlang achteraan zat en die vervolgens bliksemsnel weer werd afgedankt. De Portugees heeft 9 interlands op zijn naam.

Griekse grasmat zal niet best zijn

PSV heeft Mohamed Ihattaren achtergelaten in Eindhoven, Mario Götze is wel in het vliegtuig gestapt. Bij de Grieken zal Rúben Semedo ontbreken. In de loop van de week twitterde Olympiakos een foto van het stadion, waarin een enorme laag sneeuw was neergedaald. Dus de kwaliteit van de grasmat zal ook veel te wensen overlaten.

Lille – Ajax Europa League

De Franse Ligue is 25 speelronden onderweg en toch staat niet Paris Saint-Germain bovenaan. Lille heeft 55 punten vergaard en de motor hapert vooralsnog niet, want de vorige zes speelronden leverden 16 punten op. Xeka en Benjamin Andre zijn geschorst, Burak Yilmaz is geblesseerd.

Ajax zonder Sebastien Haller en Andre Onana

Ajax zal het de rest van de Europa League, hoe lang het avontuur ook nog duurt, moeten stellen zonder Sebastien Haller en Andre Onana. De redenen zijn je vast bekend: de spits werd per ongeluk niet ingeschreven, de doelman nam ‘per ongeluk’ een doping maskerend medicijn en is geschorst. Trainer Erik ten Hag kan teruggrijpen op het vertrouwde Europese recept van de afgelopen twee jaar, met Dusan Tadic in de spits en dan Neres en Antony op de vleugels. Als Mazraoui niet fit genoeg is, dan zou Devyne Rensch zijn Europese debuut kunnen maken.

Sven Botman

Lille herbergt achterin Sven Botman, door Ajax vorig jaar verhuurd aan Heerenveen en toen verkocht aan de club uit Noord-Frankrijk. De 21-jarige centrale verdediger kan hier zijn visitekaartje af proberen te geven met het oog op selectie voor Euro 2020.

Voorspellingen

Ajax heeft in 2021 dertien duels op rij niet verloren en won er daarvan acht – de vorige acht. Lille staat op 2.60, gelijk op 3.50 en winst Ajax op 2.75. We tippen dat beide teams scoren op 1.67.

Back To Top