Skip to content

Eredivisie nieuws. Is de Video Assistant Referee (VAR), oftewel de videoscheids, wel of niet een verrijking voor het voetbal? In menig praatprogramma worden momenten uitgelicht waarin de VAR ten onrechte wel ingreep of juist zich ten onrechte afzijdig hield. Dat voedt de knorrigheid over de introductie.

Ook weet het publiek vaak niet naar welke beelden de scheids staart zodra hij na een seintje van de VAR naar de zijkant rent. De voetbalbond KNVB wil de acceptatie van de VAR verhogen door de beelden ook op de stadionschermen te vertonen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

VAR beelden op scherm in stadion

Verwacht niet dat komend Eredivisie weekend al op de kolossale videoschermen herhalingen te zien zijn van die ene rotschop vlak in of buiten het strafschopgebied, of van dat balletje dat tergend langzaam wel of niet over de doelstreep rolt. “We zijn daar mee bezig. Maar het vergt tijd en organisatie”, zo zegt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond.

Kennelijk heeft de KNVB (nog) geen briljante videotechnici in dienst, want Van Egmond ziet een gevaar: “Het kan bijvoorbeeld niet zo zijn dat het publiek al beelden te zien krijgt terwijl de scheidsrechter er nog naar moet kijken.”

Harde kern NAC fans wil directie spreken

De ziel van een voetbalclub bestaat uit de fans. Een directeur kan het elk moment hogerop zoeken, de loopbaan van de trainer hangt aan een zijden draadje en ook de spelersgroep is binnen enkele jaren onherkenbaar veranderd. Maar de fanschare zorgt voor betrokkenheid, passie en identiteit.

En een van de mondigste supportersgroepen is die van NAC Breda. Het gaat momenteel niet zo best met de trots van Breda en daarom klommen NAC Supportersvereniging, Stichting Breda Loco’s, Stichting Vak G, Fr0nt76 en Clubraad NAC in de pen om een gesprek met de directie aan te vragen.

Supporters NAC klagen

De fans beklagen zich over het gebrek aan bezieling bij de leiding en spelers. “De technische staf straalt wanhoop en frustratie uit”, zo schrijven ze. “Een achttiende plaats, een trainer die aangeeft het ook niet meer te weten, een afschuifcultuur in de top en geen stuurman aan het roer.”

Mitchell van der Gaag in de steek gelaten

Trainer Mitchell van der Gaag zal zich waarschijnlijk wel kunnen vinden in die woorden. Na de 3-0 nederlaag tegen De Graafschap, een directe concurrent onderin, miste hij de wil om te winnen bij zijn mannen. “Ik voelde me deze wedstrijd in de steek gelaten en dat heb ik die jongens net ook in de kleedkamer verteld.”​

De stand in de Eredivisie zal er na komend weekend niet heel anders uitzien voor NAC. Vrijdag komt nummer 4 AZ op bezoek…

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op deze Eredivisie wedstrijd? Vanzelfsprekend is AZ dik favoriet. Toch kun je nog 50% winst maken. Gokken op AZ levert je 1.50 x je inleg op. Een zege van NAC noteert 6.80.

Back To Top