Skip to content

Eredivisie. Steven Bergwijn is waarschijnlijk zeer snel weer actief in het shirt van PSV. De flankspeler viel afgelopen weekend uit in het thuisduel tegen Fortuna Sittard. Even werd gevreesd voor een zware kwetsuur en een bijbehorende lange herstelperiode. Maar het is mogelijk dat hij in de komende uitwedstrijd tegen FC Utrecht weer van de partij is.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Blessure Steven Bergwijn

Tegenwoordig doen clubs vanwege nieuwe regels omtrent privacy geen uitgebreide mededelingen meer over de blessures van spelers. Wat is de oorzaak, hoe wordt het behandeld, wanneer kan hij weer spelen? Zulke vragen kregen vroeger een vrij helder antwoord, maar blijven nu onbehandeld. Zo zagen we Bergwijn voordat hij op de brancard werd getild naar zijn kuit grijpen, maar PSV zweeg daarna in alle talen over dat lichaamsdeel.

Weer op het trainingsveld

Begrijpelijk, want ga maar na: zou je zelf willen dat tientallen websites artikeltjes gaan schrijven over jouw griepje en speculaties over wanneer je weer naar kantoor gaat? Aan de andere kant willen fans simpelweg weten wanneer een belangrijke kracht weer een bijdrage kan leveren aan het gehoopte succes van hun club. Hoe dan ook, dinsdag verscheen Bergwijn weer op het trainingsveld, een indicatie dat de blessure in elk geval niet zo zwaar is als in de somberste scenario’s werd gevreesd.

Dirk Kuyt nog geen trainer Feyenoord

De voetbalwereld is een gekke plek waarin ontkenningen eigenlijk gelden als informele bevestiging. Dirk Kuyt laat bijvoorbeeld keer op keer weten dat hij nu nog niet denkt aan het trainerschap bij Feyenoord, de club waar hij afzwaaide met een landstitel.

Dick Advocaat vervangt Gio

De huidige trainer van Feyenoord onder de 19 is bezig met zijn trainersopleiding. “Ik wil wel over een jaar dat diploma hebben. Zodat ik er sta als Feyenoord me nodig heeft”, zo zegt de Katwijker. Wat alleen maar de speculaties zal voeden dat hij komende zomer, zodra Gio van Bronckhorst afzwaait, wordt neergezet als assistent van een tussenpaus, mogelijk Dick Advocaat.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? PSV speelt dit weekend tegen FC Utrecht en staat op 1.55 voor de winst. Met of zonder Bergwijn zal PSV wel weer aan zijn goaltjes komen. We tippen minstens drie treffers voor de Brabanders. Het levert je 2.48 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Back To Top