Skip to content

De KNVB heeft politiek Den Haag verblijd met een boekwerkje genaamd Deltaplan. Daarin staat beschreven hoe de Nederlandse voetbalbond verder wil met het profvoetbal in Nederland in deze coronatijden. Ook worden scenario’s gepresenteerd over omzetverlies, mogelijke besparingsmaatregelen en wat vanuit de overheid wordt verlangd aan financiële steun.
Eredivisie voetbal: KNVB dumpt Deltaplan bij politiek Den Haag

300 aanwezigen per Eredivisiewedstrijd

Wat de KNVB betreft zullen er per Eredivisiewedstrijd maximaal 300 man aanwezig moeten zijn. Ja, zoveel mensen zijn er soms nodig om ervoor te zorgen dat jij de beelden op je tv of mobieltje te zien kan krijgen. Dit is de breakdown: natuurlijk de spelers zelf (11 basisspelers en 12 reserves per team) en scheidsrechters (4), maar een match maakt het ook noodzakelijk om beveiligers (44), ballenjongens en -meisjes (5), een EHBO-ploeg (5), een schoonmaakteam (4) en één medewerker voor dopingcontrole present te hebben. En dan natuurlijk de crew om tv-opnames te maken.

Geen mascottes, persconferenties en interviews

De ballen worden keer op keer schoongemaakt en gedesinfecteerd. De teams mogen niet tegelijk in de spelerstunnel staan. De mensen die normaal in een maf dierenpak kruipen om mascotte te spelen mogen hun uitdossing even in de wastrommel laten liggen. Mascottes zijn voorlopig verbannen. Trainers geven na afloop geen persconferentie meer en de een op een spelersinterviews zullen ook op een andere manier plaats moeten vinden.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Krakers na winterstop

Ajax-directeur Edwin van der Sar kwam ook met een plannetje. Op dit moment is de verwachting dat pas vanaf 1 januari 2021 weer publiek wordt toegelaten in voetbalstadions. Dus, zo bedacht hij, doet de KNVB er goed aan om pas na de winterstop de grote krakers als de Klassieker te programmeren. “Dat is eerlijker en ook mooier om uit te zenden”, zei hij bij Studio Voetbal. “Dan denk ik aan duels tussen bijvoorbeeld Ajax, Feyenoord en PSV, maar ook aan regionale derby’s als Twente-Heracles en Groningen-Heerenveen.”

Dirk Kuyt en trainerschap Feyenoord

Van wie we voorlopig even geen ideetjes en statements hoeven te verwachten is Dirk Kuyt. Onlangs lekte uit dat Feyenoord het clubicoon de garantie heeft gegeven dat hij medio 2021 mag beginnen als hoofdtrainer. Maar Kuyt blijkt wat andere zorgen te hebben: hij ligt met zijn vrouw Gertrude in een scheiding. “Dick Advocaat is trainer van Feyenoord en hij krijgt alle ruimte om zijn ding te doen. Gaat hij volgend jaar wéér verder, hartstikke goed”, laat hij weten.

Back To Top