Skip to content

Het leek erop dat Ajax, PSV en Feyenoord tijdens de coronacrisis geen aanspraak zouden maken op staatssteun. De grote drie stonden zelfs aan de wieg van een steunpakket voor de andere profclubs. Maar nu blijkt dat ze toch wel interesse hebben in een lening van de overheid.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ajax, PSV en Feyenoord willen toch overheidssteun

Jan de Jong, de directeur van de Eredivisie CV, verklaart dat de clubs toch de nood voelen om het wegvallen van de ticketverkoop te compenseren. “Geen publiek betekent geen inkomsten”, zegt hij tegen het AD. “De televisiegelden zijn natuurlijk belangrijk, maar niet zoals in Engeland waar Aston Villa zo’n 135 miljoen euro ontvangt. Feyenoord heeft bijvoorbeeld een begroting van rond de 65 miljoen euro en krijgt 7,5 miljoen euro uit televisiegelden.” Daarom kunnen zij mogelijk wel een bepaald bedrag lenen.”

Lening of niet, PSV en Ajax broeden al op het binnenhengelen van nieuwe aanwinsten. Marc Overmars, directeur van Ajax, wil een veelzijdige spits halen die het verschil kan maken in de Champions League. Eerst moet een huidige speler verkocht worden, anders is er geen financiële ruimte voor een inkomende transfer.

Transfers Ajax: nog steeds geen uitverkoop

Kijken we naar het lijstje kandidaten dat binnenkort Amsterdam gaat verlaten, dan staan daar Andre Onana, Nicolas Tagliafico, Sergino Dest en Donny van de Beek op. Maar de vraag is of geïnteresseerde clubs bereid zijn om het bedrag te betalen dat Ajax in gedachten heeft. Overmars laat nog maar weer eens weten dat de Nederlandse landskampioen niet vanwege de crisis uitverkoop gaat houden.

Rust bij FC Twente nog niet wedergekeerd

Bij FC Twente is de onrust vermoedelijk nog niet over na het heenzenden van de technisch directeur en trainer. Nieuwe TD Jan Streuer sprak zich onlangs uit tegen het halen van een buitenlandse trainer. Toch wil de directie nog steeds gaan voor de Duitser Alexander Zorniger.

De keus voor Zorniger, die nu nog bij het Deense Brondby werkt, is er niet eentje uit luxe. Twente aasde namelijk ook op Erwin Koeman, Alfons Groenendijk en Michel Preud’homme, maar alledrie zijn een beetje uit beeld geraakt. Zoals de andere Duitse trainers die nu in Nederland actief zijn of worden, heeft ook Zorniger een verleden bij Red Bull-projecten, namelijk RB Leipzig.

Back To Top