Skip to content

Lange tijd was er geen enkele Duitse trainer te bekennen op de Nederlandse profvelden. Nu is het plots een kleine trend om een oefenmeester aan te stellen die aan de rechterkant van de Nederlandse grens is geboren. FC Twente lijkt namelijk te kiezen voor Alexander Zorniger.

Weer Duitse coach in Eredivisie: Zorniger nieuwe trainer FC Twente

Weer Duitse trainer in Eredivisie

Heracles Almelo doet het nu al een tijdje met Frank Wormuth. PSV verwelkomt binnenkort Roger Schmidt. En Vitesse maakte onlangs bekend het nieuwe seizoen aan te vangen met Thomas Letsch. Tot 2015 werkte Zorniger bij RB Leipzig. Toen was dat nog niet de topclub die het nu is of aan het worden is. Wel droeg daar hij enorm aan bij: onder zijn hoede klom Leipzig op van de Regionalliga naar de 2. Bundesliga. Daar waren twee promoties op rij voor nodig. Daarna ging hij naar Brøndby.

Zorniger nieuwe trainer FC Twente

Hoe zeker dit allemaal is? Zoals altijd in de voetbalwereld is dat lastig in te schatten, maar op de schaal van totale speculatie tot absoluut zeker lijkt dit toch een redelijk betrouwbaar geruchtje. FC Twente AD Paul van der Kraan wil geen reactie geven, maar de lokale krant Tubantia is zeker genoeg van zijn zaak om te rapporteren dat Zorniger nu de meest serieuze kandidaat is en dat de gesprekken al gaande zijn.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Foutje Willem II keeper

Wie vergat een gesprekje te voeren is Willem II-keeper Timon Wellenreuther. Zijn contract bij de Tilburgers loopt deze zomer af en hij had al in de media geroepen dat hij de club wil verlaten. Maar da’s niet voldoende. Een speler moet in zo’n geval ook zijn contract schriftelijk opzeggen, anders komt er een automatische verlenging. Hij heeft echter al een andere werkgever gevonden (het is nog niet bekend wie) en die zal nu een klein bedrag op tafel moeten leggen om het nieuwe contract af te kopen. Zullen ze blij mee zijn.

Ook top KNVB personeel levert salaris in

Ook de mensen op de burelen van de KNVB zullen een geldoffer moeten brengen. Vanwege de coronacrisis en alle misgelopen inkomsten heeft de top besloten om een deel van het salaris in te leveren. Bondsvoorzitter Just Spee zal zelfs zijn gehele salaris terugstorten. De directie en bondscoach Ronald Koeman nemen afstand van een verder niet gespecificeerd deel van hun beloning.

Back To Top