Skip to content

Vandaag wordt de achtste finale van de KNVB Beker afgesloten. PSV speelt om 18:45 uur tegen Telstar en vanaf 21:00 uur neemt Ajax het op tegen amateurclub Excelsior Maassluis.

Momenteel zijn zes van de kwartfinalisten in het bekertoernooi bekend. Het zijn RKC Waalwijk, Vitesse, Go Ahead Eagles, NEC, NAC Breda en AZ. Zaterdag 22 januari om 22.30 gaan alle acht namen in de hoge hoed en wordt de loting verricht voor de kwartfinale. Dat is live te zien op ESPN.

KNVB Beker vandaag: PSV – Telstar

Voor Telstar is het bekertreffen met PSV een prikkelend verzetje. De KKD-ploeg heeft niets te verliezen: dat PSV sterker is weet iedereen wel, maar toch zullen ze dromen van een stuntje. Sinds het seizoen 2013-2014 stonden de clubs niet meer tegenover elkaar. Toen won PSV, in de beker, met 4-1. De Brabanders wonnen alle vier eerdere bekerduels met de Noord-Hollanders, met een totaal doelsaldo van 16-2.

Eran Zahavi mogelijk inzetbaar

PSV-trainer Roger Schmidt kan wat andere spelers aan het werk zien dan degene die hij normaliter inzet in de Eredivisie. De lijst absente voetballers is lang: André Ramalho, Ibrahim Sangaré, Noni Madueke, Carlos Vinícius en Ryan Thomas ontbreken. Eran Zahavi is vermoedelijk wel inzetbaar en dit lijkt een geschikt moment om de spits wat minuten te laten maken.

Komend weekend speelt PSV in de competitie tegen Ajax.

Bekervoetbal Ajax – Excelsior Maassluis

De Amsterdammers spelen vanavond in eigen huis tegen de Zuid-Hollandse amateurs van Excelsior Maassluis, dat in de vorige ronde FC Emmen versloeg (0-1).

De mannen uit Maassluis staan tiende in de Tweede Divisie. Daarin verloren ze drie van de vorige vier speelronden en uit wonnen ze vier van de vorige zes trips. “Iedereen is gretig en fit. Ineens is niemand geblesseerd”, meldt trainer Dogan Corneille. “De wedstrijd leeft enorm en we worden dagelijks aangesproken. Er was aandacht van Zappsport en De Telegraaf tot de lokale zenders.”

PROGRAMMA KNVB BEKER 21-22

Focus Ajax op andere zaken

Bij Ajax gaat het in aanloop naar de wedstrijd helemaal niet over het bekerpotje. De eredivisie gigant tegen amateurs: dat moet natuurlijk gewoon minstens 5-0 worden. Nee, het gaat in Amsterdam over de vertrekwens van verdediger Nicolás Tagliafico en de opmerkingen van trainer Erik ten Hag dat maatschappelijke (corona)regels niet altijd hoeven te gelden voor topsporters. Dat naar aanleiding van de beslissing om spelers met een positieve test op het vliegtuig te zetten – terwijl dan de regel geldt dat ze in quarantaine moeten.

Wordt het inderdaad minstens 5-0? Lees wedden op Eredivisie voor meer.

Back To Top