Skip to content

Het bekertoernooi heeft woensdag drie wedstrijden in de aanbieding. Om 18:45 uur speelt FC Groningen thuis tegen NEC, om 20:00 uur beginnen NAC en PEC Zwolle en om 21:00 uur staan FC Twente en AZ op het veld.

De wedstrijden van dinsdag leverden geen verrassingen op. RKC versloeg ADO met 4-2, weliswaar na verlenging, Vitesse deed het zuinigjes aan tegen de amateurs van DVS 33 en wellicht wel tegen de inschattingen van de bookmakers in won Go Ahead uit van Heerenveen (0-1).

KNVB Beker vandaag met FC Twente – AZ

In de Eredivisie is AZ Alkmaar opgestoomd naar plek vijf en kijken we louter naar de laatste zes speelronden, dan hebben de Alkmaarders zelfs het hoogste aantal punten vergaard: alle 18 die er beschikbaar waren. Een vlekkeloze reeks dus!

Owen Wijndal en Jesper Karlsson blinken uit

Een van de uitblinkers is Owen Wijndal. De linksback gaf in drie van de vier vorige wedstrijden een assist. Jesper Karlsson moeten we ook noemen. De Zweed was in de vorige zes duels goed voor vier goals en twee assists.

Mooi affiche met twee Eredivisie ploegen

FC Twente is de nummer zes van de Eredivisie, dus we hebben in deze vroege fase van het bekertoernooi (achtste finale) een mooi affiche te pakken. Ook FC Twente verloor nul keer in de zes laatste speelronden.

Vier van de zes recente confrontaties leidden tot een Alkmaarse zege en twee gingen naar de Tukkers. Het totale doelsaldo van die partijen is 7-15. In de Grolsch Veste te Enschede won Twente twee van de vorige zes onderlinge duels en AZ drie (9-12). En in die zes wedstrijden werden vier rode kaarten uitgedeeld. AZ is favoriet.

Bekerwedstrijd NAC – PEC Zwolle voorspellen

NAC, de nummer negen uit de Keuken Kampioen Divisie, ontvangt PEC Zwolle, de nummer achttien van de Eredivisie. De Zwollenaren wonnen weer eens een potje op het hoogste niveau: 2-0 tegen Willem II. NAC haalde negen punten uit zijn vorige zes speelronden.

Kansen voor beide teams

Sinds mei 2019 hebben deze twee elkaar niet meer getroffen. Van de laatste zes krachtmetingen won PEC er drie, maar NAC trok bij de helft van de vorige zes thuisoptredens tegen de Overijsselse club aan ‘t langste eind. De ploegen zijn volgens de bookmakers nog steeds elkaar gewaagd.

Bekerprogramma vandaag

Het KNVB Beker programma van woensdag 19 januari 2022:

18.45 uur: FC Groningen – NEC
20.00 uur: NAC Breda – PEC Zwolle
21.00 uur: FC Twente – AZ

Back To Top