Skip to content

Zondag 23 januari om 14:30 uur speelt PSV thuis tegen Ajax. Het is een wedstrijd waar tijdens de korte winterstop al naar uit werd gekeken: de koploper tegen de nummer twee. Na 19 speelronden heeft PSV een puntje meer dan Ajax.

PSV – Ajax voorspellen

In de laatste zes speelronden heeft PSV 16 punten gegrepen en de Amsterdammers 15. Dat is dus waar dat ene puntje verschil vandaan komt. Wel had Ajax een beter doelsaldo over die periode, plus vijftien versus plus tien.

Kijken we naar de vorige zes onderlinge wedstrijden, dan blijkt Ajax er drie te hebben gewonnen en de Brabanders eentje. Het doelsaldo is 8-11. Thuis won PSV drie van de zes vorige keren dat Ajax in Eindhoven kwam voetballen en verloor het eenmaal (saldo 9-4).

Al 24 rondes op rij uit ongeslagen

Inmiddels heeft Ajax in de eredivisie acht uitwedstrijden gespeeld zonder tegengoals en al 24 speelronden op rij is de landskampioen ongeslagen in uitduels. PSV heeft zijn vorige zes thuisduels in de competitie gewonnen.

Midweeks in de beker gespeeld

Midweeks hebben beide clubs in de achtste finale van de KNVB Beker gespeeld. PSV versloeg Telstar met 2-1, Ajax had een makkie tegen amateurclub Excelsior Maassluis (9-0). Veel vaste krachten hoefden van trainer Erik ten Hag niet te starten.

Steven Berghuis zal vermoedelijk wel in de basis staan tegen PSV. Hij heeft deze eeuw al zes doelpunten gemaakt in matches tegen de Eindhovenaren, al was dat in dienst van Feyenoord. Alle huidige PSV-ers maakten samen maar vier eredivisiegoals tegen Ajax. Eran Zahavi tekende er voor drie. De Israëlische spits maakte tegen Telstar zijn rentree, nadat hij sinds november 2021 niet meer in actie kwam.

PSV – Ajax kan cruciaal voor Roger Schmidt zijn

Het Eindhovens Dagblad benadrukt dat er voor PSV best wat op het spel staat in dit duel. “Ajax-thuis wordt zondag een wedstrijd die cruciaal kan zijn voor het al dan niet slagen van het project-Schmidt en onderhandelingen met de trainer over een nieuw contract vleugels of een knauw kan geven”, zo luidt de analyse.

Voor Ajax breekt nu een relatief rustigere periode aan. Pas eind februari keert de Champions League terug, tot die tijd is het patroon één wedstrijd per week. Overigens lijkt er een onverwachte versterking onderweg: Mohamed Ihattaren is in beeld om als huurling neer te strijken in de hoofdstad. Ex-PSV inderdaad.

Zie Wedden op Eredivisie voor favorieten en odds.

Back To Top