Skip to content

Zondag wordt in De Kuip de bekerfinale gespeeld: PSV tegen Ajax. De Amsterdammers zijn de titelhouder en wonnen de nationale beker al 20 keer. PSV staat op 9 titels. Ajax gaat voor de 27e keer de finale spelen en de Eindhovenaren voor de 18e keer. Zie de Ajax Toto KNVB Beker voorspellingen.

Bekerfinale 2022 PSV – Ajax

Het wordt dit seizoen de vierde keer dat de Nederlandse topploegen elkaar ontmoeten. In de strijd om de supercup, oftewel de Johan Cruijff Schaal, werd het liefst 0-4 voor de Brabanders. Dat was in augustus, maar in oktober waren de rollen alweer omgedraaid, en won Ajax in de competitie met 5-0. In januari 2022 werd het in Eindhoven 1-2 voor Ajax.

Ajax lijkt favoriet

Van de laatste zes ontmoetingen won Ajax er drie en PSV eentje, met als totaal doelsaldo 9-12. Daarnaast heeft Ajax al negen duels op rij gewonnen in de KNVB beker, vorig seizoen dus meegeteld, en hebben de Amsterdammers in de zeven vorige bekerpotjes telkens minstens twee goals gemaakt. De laatste vier bekerduels leverden geen tegengoals op voor Ajax.

Voetbal voorspellen?

55/45 kans op KNVB Beker

Ajax kan in de strijd om de beker, die ook wel de dennenappel wordt genoemd, beschikken over Lisandro Martínez. Hij stond een klein maandje buitenspel met een hamstringblessure. Of Noussair Mazraoui ook kan meedoen is twijfelachtiger.

Ronald de Boer schat de kansen zo in: “Het is wat mij betreft 55/45. Ik denk dat Ajax iets meer wapens heeft dan PSV. En dat Olivier Boscagli er niet bij is scheelt een hoop.” De Franse verdediger raakte afgelopen weekend geblesseerd.

Ook titelstrijd nog in volle gang

Wat de invloed van deze bekerfinale is op het resterende programma van de Eredivisie is natuurlijk onmogelijk te zeggen. Toch waagt De Boer een poging: “De verliezer zal zeggen zich nu vol op de titelstrijd te storten en de winnaar heeft vast een lekker gevoel. Maar – en dat is een cliché – dit zijn wedstrijden op zich.”

Ajax won dus 20 van de 27 bekerfinales. In 2014 ging het voor de laatste keer mis in de eindstrijd, en goed mis ook, want PEC Zwolle won met 5-1. Volgens de bookmakers pakt Ajax de titel.

Back To Top