Skip to content

Zaterdag om 18.45 uur is er een heuse kraker in de bodem van de Eredivisie. Fortuna krijgt in Sittard bezoek van Sparta uit Rotterdam. In de Eredivisie stand dit seizoen zijn de Limburgers na 28 na 28 speelronden de nummer 17, met 23 punten, en Sparta heeft na 27 speelronden 22 punten. De verliezer van dit duel staat na het weekeinde dus onderaan.

Fortuna Sittard – Sparta: inhalen

Sparta heeft na het inhalen van deze wedstrijd dus nog een match tegoed, namelijk de afgebroken pot tegen Vitesse, die zes minuten voor tijd werd verstoord door een toeschouwer die Sparta-doelman Maduka Okoye belaagde. Op dinsdag 19 april worden die zes minuten uitgespeeld, met een stand van 0-1 voor Sparta. De Spartanen kunnen dus in korte tijd afstand nemen van Fortuna Sittard: stel dat ze beide wedstrijden winnen, dan heeft Sparta na 29 speelronden 5 punten meer dan Fortuna.

Cruciale week

Momenteel heeft Sparta een punt minder dan nummer 16 Willem II en ook een minder dan nummer 15 PEC Zwolle. Het wordt dus een cruciale week voor de Kasteelbewoners met het oog op directe handhaving in de Eredivisie. Qua recente resultaten ziet het er hoopgevend uit voor Sparta, dat uit de laatste zes speelronden 8 punten haalde. PEC Zwolle zes, Fortuna vier en Willem II toepasselijk genoeg twee.

Voetbal voorspellen?

Fortuna – Sparta onderling

Van de vorige zes onderlinge duels eindigden er drie onbeslist en won Sparta er twee. Het totale doelsaldo van die reeks is 5-7. In Sittard wist Fortuna geen enkele van de laatste zes duels tegen Sparta te winnen: tweemaal gelijk, viermaal verloren (2-11). Sparta heeft daarentegen geen enkele van de laatste zes uitwedstrijden in de Eredivisie gewonnen.

Tegengoals voorkomen

Sparta heeft in elf eredivisie wedstrijden niet kunnen scoren, Fortuna overkwam dat zeven keer. Maar sta je onderin, dan is het nog belangrijker om het aantal tegengoals te voorkomen, want ook een gelijkspelletje kan al reuze nuttig zijn. Beide clubs wisten vijf keer het sheet clean te houden. Sparta kreeg 10 keer minstens twee tegentreffers, Fortuna zeventien keer, dat is een verschil om rekening mee te houden.

Back To Top