Skip to content

Donderdag worden de returns gespeeld in de kwartfinale van de Conference League, het nieuwe UEFA-toernooi. PSV speelt om 18.45 uur thuis tegen Leicester en Feyenoord begint om 21.00 uur uit tegen Slavia Praag.

Wie gaat er naar de halve finale van de Conference League? Voor Feyenoord wordt het spannend, PSV lijkt meer kans te maken.

Conference League PSV – Leicester

Uit tegen Leicester, de Engelse kampioen van 2016, bleef het 90 minuten 0-0. De regel omtrent uit gescoorde goals is dit seizoen geschrapt, dus als het nu in Eindhoven pakweg 1-1 wordt, dan is er verlenging nodig, terwijl voorheen Leicester dan de winnaar zou zijn van het tweeluik.

Leicester is de nummer negen van de Premier League, maar als we naar uitwedstrijden kijken, dan is de ploeg uit het midden van Engeland slechts de nummer 16, met 13 punten uit 14 wedstrijden. In de laatste zes uitwedstrijden wist Leicester binnenlands alleen te winnen van laagvlieger Burnley.

Bekerfinale PSV – Ajax

Komend weekend staat trouwens de bekerfinale tegen Ajax op het programma. Maar een Europese kwartfinale zal altijd meer belang moeten krijgen dan het nationale bekertoernooi en trainer Roger Schmidt zal bijna zeker met zijn opstelling en wissels niet alvast voorsorteren op die pot. De Duitser lijkt trouwens na dit seizoen bij Benfica aan de slag te gaan.

Slavia Praag – Feyenoord: kans op halve finale?

Feyenoord wist in eigen huis tweemaal een voorsprong niet vast te houden en speelde uiteindelijk gelijk tegen Slavia Praag. Het werd 3-3 tegen de Tsjechen. In de groepsfase speelden ze al tweemaal tegen elkaar. De Rotterdammers wonnen thuis met 2-1 en in Praag werd het 2-2.

Guus Til gaat de terugwedstrijd missen. Hij raakte afgelopen weekend in de eredivisiewedstrijd van Feyenoord tegen Heracles geblesseerd, nota bene vlak voordat hij nog wel scoorde.

Praag spelers gespaard

Ondertussen klom Slavia Praag in de Tsjechische competitie naar de koppositie, na een zege van 4-0 op laagvlieger FK Pardubice. Over sparen voor een Europees duel gesproken: de Slavia-trainer besloot slechts twee mannen in de basis te zetten die ook tegen Feyenoord aan de aftrap stonden.

Voetbal voorspellen?

Back To Top