Skip to content

KNVB Beker Go Ahead Eagles – PSV | Vanavond om 20:00 uur speelt Go Ahead in de halve finale van de KNVB Beker thuis tegen PSV. Afgelopen weekend versloegen de Deventenaren Eredivisie-koploper Ajax met 2-1 en dat geeft hoop op een bekerstuntje. Zie voor actuele quoteringen:

Voetbal voorspellen?

Go Ahead Eagles – PSV KNVB Beker halve finale

Eerder dit seizoen speelde Go Ahead Eagles ook al in de competitie tegen PSV. In Deventer werd het 1-2 voor PSV, maar trainer Roger Schmidt zei toen dat Go Ahead de beste ploeg was die de Brabanders tot dan toe dit seizoen hadden getroffen. Voetbalanalisten vonden dat maar een gekke opmerking, want PSV had toen ook al wat duels in de Champions League-voorrondes gespeeld.

Schmidt haalt zijn gelijk

En dus kan Schmidt na de overwinning van Go Ahead Eagles (dat uit ook al een puntje afsnoepte van Ajax) zijn gelijk halen. “Als die club een goede dag heeft en het wedstrijdverloop mee zit, dan kun je het er heel lastig krijgen”, zo redeneert hij daags voor het bekerduel. “Dan gaan de spelers in zichzelf geloven en maken ze er een fysieke wedstrijd van.”

Cody Gakpo zullen we niet op het veld zien vanavond. Ook Philipp Mwene en de langdurig geblesseerden André Ramalho, Maxi Romero en Ryan Thomas zijn absent.

Go Ahead klaar voor bekerwedstrijd

Wat was de route van Go Ahead naar de laatste vier in het bekertoernooi? De mannen van trainer Kees van Wonderen moesten drie van de vier keer uit aantreden: Almere City (0-2), Roda JC (2-0), sc Heerenveen (0-1) en NEC (0-2). “We hebben tot op dit punt niet mogen klagen over de loting”, weet middenvelder Luuk Brouwers. “Elke keer dat je een ronde verder komt, gaat het gevoel dat je iets kan bereiken meer leven.”

Gefocust

Van Wonderen zal er voor hebben gewaakt dat zijn spelers te lang in dromenland bleven na de winst op Ajax. “Of het focussen moeilijk is? Het was lastiger geweest als we een kleine wedstrijd hadden moeten spelen”, zegt hij. “Dit is een halve finale, tegen een grote club als PSV. We zijn er klaar voor.”

Handhaving is het belangrijkste doel voor de nummer 12 van de Eredivisie, maar dat lijkt wel te gaan lukken. Dus: “Tegen Almere City en Roda JC hebben we wat spelers gespaard en andere jongens laten spelen. De laatste wedstrijden al niet meer. We gaan nu volle bak voor een plek in de bekerfinale en houden geen rekening met de volgende wedstrijd in de eredivisie.”

Back To Top