Skip to content

Halve finale KNVB Beker AZ – Ajax | Het gaat momenteel indrukwekkend goed met AZ. Kijken we naar dit kalenderjaar en naar het aantal punten dat daarin is behaald, dan is AZ Alkmaar (16 uit 6 speelronden) de koploper van de competitie. Direct gevolgd door Ajax, dat 15 punten haalde sinds de jaarwisseling.

Benieuwd naar de quoteringen voor deze bekerwedstrijd? Zie:

Voetbal voorspellen?

AZ – Ajax halve finale KNVB Beker

Dikke pluim voor AZ Alkmaar-trainer Pascal Jansen. Zet namelijk maar eens op een rij welke sterkhouders in de zomer vertrokken bij de Alkmaarders: Myron Boadu, Calvin Stengs, Teun Koopmeiners, Marco Bizot en nog een paar anderen. Die vier waren vaste prik zodra de basiself werd samengesteld.

Jesper Karlsson en Owen Wijndal zijn nu de meest in het oog springende individuen en het lijkt een kwestie van tijd voordat zij ook de deur van het AFAS Stadion achter zich dicht trekken.

Groeit er onrust bij Ajax?

Bij Ajax was het een week met teleurstellende resultaten. Uit tegen Benfica werd tweemaal een voorsprong uit handen gegeven (2-2) en stonden de Amsterdammers vooral in de tweede helft onder druk. Daarna werd zelfs uit verloren van Go Ahead Eagles (2-1) en wilde er simpelweg heel weinig lukken bij de landskampioen.

Zulke duels kunnen er altijd tussen zitten en vaak lukt het dan toch nog wel om een resultaat te pakken, ditmaal dus niet. Of moeten we er meer achter zoeken en groeit er toch, ondanks het sportief prima jaar tot nu toe, wat onrust in de hoofdstedelijke selectie?

Veel gebeurd

Er is tenslotte wel het een en ander gebeurd dit seizoen. Om maar wat te noemen: de dopingschorsing van keeper Andre Onana, het schandaal rond technisch directeur Marc Overmars, ook nog een zaak rondom Zakaria Labyad (die door een aannemer is beschuldigd van gewelddadig gedrag) en heel waarschijnlijk is trainer Erik ten Hag bezig met zijn laatste maanden bij Ajax.

AZ – Ajax is een fraai affiche voor een bekerpot, want het gaat immers om de koploper en nummer vier van de Eredivisie. Beide ploegen wonnen de helft van de vorige zes duels, met als totaal saldo 5-7. In Alkmaar won AZ twee keer en Ajax 3 keer (saldo 5-8).

Back To Top