Skip to content

De tweede ronde van de KNVB Beker wordt vandaag, donderdag, afgerond met de laatste twee duels. FC Groningen ontvangt in de Euroborg visite uit FC Utrecht (18:30) en Feyenoord gaat op bezoek bij Cambuur. Welke van deze vier zien we na de winterstop terug in het bekertoernooi?

Programma Eredivisie 2019 – 2020

KNVB Beker FC Groningen – FC Utrecht

De nummers tien en vijf van de Eredivisie treffen elkaar, waarbij FC Groningen al vier speelronden op rij in de Eredivisie geen zege boekte, terwijl Utrecht een reeks van drie dompers op rij opvolgde met twee overwinningen. Drie van de laatste zes onderlinge duels kenden geen winnaar, FC Utrecht trok tweemaal aan het langste eind. Bij de vorige zes ontmoetingen in Groningen trad dezelfde verdeling op (doelsaldo 8-12).

Het laatste duel tussen deze twee was heel recent: op 8 december won FC Utrecht uit met 0-1. Heel veel verschil zat er echter niet tussen de ploegen. Linksback Mark van der Maarel verwacht dat de Groningers al hun energie zullen aanwenden. “Zij staan er minder goed voor op de ranglijst dan wij, dus zij gaan volle bak voor de beker. Daar moeten we ons tegen wapenen”, aldus Van der Maarel.

Cambuur – Feyenoord Beker vandaag

Cupfighter Feyenoord trekt van Rotterdam naar Friesland in een poging het Legioen een beetje tevreden te stellen. Want al na drie maanden is dit seizoen zo goed als afgeschreven. Meedoen in de strijd om de landstitel werd na een paar speelronden al een hopeloze illusie en in de Europa League wilde het in de groepsfase ook niet lukken. Dan de beker maar. Feyenoord won het ding al dertien keer, waarvan twee in de vorige vier edities.

Cambuur rotploeg volgens Advocaat

Feyenoord-trainer Dick Advocaat noemt Cambuur ‘een rotploeg’, wat hij juist als compliment bedoelt. “We spelen nu uit, tegen een heel vervelende ploeg. Het fanatisme van Cambuur, dat vol druk zal zetten, kan echt een risico voor ons zijn.” Cambuur-trainer Henk de Jong moet het doen zonder middenvelder Jamie Jacobs, terwijl Jarchinio Antonia en Robert Mühren niet starten maar wellicht wel kunnen invallen.

Wedden op bekervoetbal | Groningen noteert bij bookmakers 2.65, gelijkspel 3.50 en winst Utrecht 2.28. Cambuur staat voor de winst genoteerd op 4.70, gelijkspel op 4.40 en Feyenoord op 1.52. We voorspellen dat Feyenoord bij rust al voor staat @1.97.

Back To Top