Skip to content

Vandaag is een ware topavond in de KNVB Beker, want Ajax, AZ en PSV stromen dan in. Clubs die Europees speelden mochten een rondje overslaan, vandaar dat we ze nu pas weer zien. Wat de Eredivisie betreft zien we ook Heracles, Willem II en Sparta in actie.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Telstar – Ajax KNVB Beker vandaag

Oeps, wat is er loos bij Ajax? Het seizoen verliep tot begin december als een droom, zeker in het licht van het vertrek van enkele bepalende spelers in de zomer. Maar er is een flinke kink in de kabel gekomen door drie nederlagen op rij waarin bovendien geen enkel Amsterdamse goal viel. Pardoes is Ajax uit de Champions League verstoten en heeft AZ evenveel punten als de Amsterdammers in de Eredivisie.

Telstar is natuurlijk wel een opponent van een ander kaliber dan Willem II, Valencia en AZ. De Velsenaren won slechts een van de vorige zes duels (tegen FC Dordrecht) en staan, na tweemaal in de openingsronde onderuit te zijn gaan, eindelijk weer eens in de tweede ronde van de beker.

GVVV – PSV bekervoetbal woensdag

PSV heeft ook geen hele fijne week achter de rug. De Brabanders namen afscheid van de Europa League, verloren van Feyenoord en zetten trainer Mark van Bommel op straat. Met interim-trainer Ernest Faber kan nu tegen GVVV, een middenmoter uit de Tweede Divisie, het zelfvertrouwen worden opgekrikt.

Wat zal Faber qua opstelling uit de hoge hoed toveren? Keert Jeroen Zoet weer terug onder de lat, krijgen de latinospelers meer speeltijd dan bij ‘Bommeltje’, hoe moet het voorin nu Donyell Malen weer geblesseerd is?

Winnaar KNVB Beker rechtstreeks in Europa League

De bekercompetitie is een stukje aantrekkelijker geworden doordat de winnaar zich weer rechtstreeks plaatst voor de Europa League. Natuurlijk richten Ajax en PSV zich vooral op deelname aan de Champions League, maar het is fijn om alvast de zekerheid van de EL-groepsfase te hebben.

Voorspellingen

Wedden op voetbal | Telstart noteert bij bookmakers 13.00 voor de winst, gelijkspel 8.00 en winst Ajax 1.12. We voorspellen dat Ajax met minstens drie goals verschil wint @1.95. Bij GVVV – PSV is de tip minstens vier goals voor PSV op @2.06.

Programma KNVB Beker woensdag

18 december 2019
18.30 Telstar – Ajax
19.45 AZ – RKSV Groene Ster
19.45 Heracles Almelo – FC Dordrecht
19.45 OFC – Spakenburg
19.45 Sparta Nijkerk – NAC Breda
19.45 Willem II -Sparta Rotterdam
20.45 GVVV- PSV

Back To Top