Skip to content

FC Utrecht – Feyenoord, dat is de nummer vijf tegen de nummer zes van de Eredivisie. En het is in die regionen van de competitie zo dicht op elkaar geplakt, dat de verliezer van dit duel met een beetje pech afdaalt naar circa plek negen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Feyenoord gaat lekker met Dick Advocaat

De trainerswissel heeft bij Feyenoord tot nu toe aardig uitgepakt. Jaap Stam is al lang en breed vergeten in de Kuip. In de laatste zes speelronden, onder leiding van Dick Advocaat, werden veertien punten behaald. Alleen AZ deed het in die periode sterker. Ook zal de kleine generaal tevreden zijn over het doelsaldo van die reeks: 11-4. AZ is ook de enige die in die zes speelronden minder tegengoals te verwerken kreeg.

Strijden voor top 3

Zo blijkt dus dat Feyenoord wel degelijk over het spelersmateriaal beschikt om in elk geval mee te strijden om een plek in de top drie in de Eredivisie. Dat leek ten tijde van Stams nadagen bij de Stadionploeg nog onmogelijk, maar nu is het verschil met de huidige nummer drie (Willem II) slechts vier punten. Zo is er toch nog wat om na de winterstop voor te vechten.

FC Utrecht heeft moeite om te winnen van Feyenoord

FC Utrecht heeft zich netjes hersteld van drie nederlagen op rij door vervolgens Groningen en Heracles aan de zegekar te binden. Maar winnen van Feyenoord is in de laatste seizoenen lastig gebleken voor de domstedelingen. Dat lukte om precies te zijn bij een van de vorige zes onderlinge wedstrijden (maart 2019). Feyenoord won de helft van die reeks en het totale doelsaldo bedraagt 6-9. Kortom, voor de Eredivisie een relatief laag gemiddelde aantal goals per match. In Utrecht werd er vaker gescoord bij de laatste zes onderlinge clashes: 10-13, dus 23 keer. In vijf van die zes partijen scoorden beide clubs.

Wie staat bij Utrecht in de spits?

Bart Ramselaar ontbreekt bij FC Utrecht, Adrián Dalmau lijkt klaar om weer in te stromen. De spits werd in de zomer van Heracles overgenomen, waar hij zijn kont tegen de krib gooide om een transfer af te dwingen, maar zat daarna vooral in de lappenmand. Wie dan wel in de spits verschijnt is gissen. Wellicht weer gelegenheidspits Sander van de Streek, of anders Jean-Christophe Bahebeck als de Fransman is verlost van wat pijntjes.

FC Utrecht – Feyenoord voorspelling

Wedden op Eredivisie | FC Utrecht noteert bij bookmakers 2.48 voor de winst, gelijkspel 3.75 en winst Feyenoord 2.55. Nu Feyenoord achterin wat meer solide is en Utrecht aanvallend puzzelt is het aantrekkelijk om in te zetten op nul goals voor de thuisploeg @4.80.

Back To Top