Skip to content

Vandaag, woensdag 1 december om 20:00 uur, speelt Feyenoord thuis in de Kuip tegen Heracles Almelo. Het is een inhaalduel, zodat we eindelijk weer de Rotterdammers en Tukkers op gelijke hoogte zien komen qua aantal speelronden.

Inhaalwedstrijd Feyenoord – Heracles

Een week terug was Feyenoord de koploper van de Eredivisie qua minste verliespunten. Die status is inmiddels achterhaald, na het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Twente, het afgelopen weekend.

Tegen Heracles is in de afgelopen jaren ook regelmatig gelijk gespeeld: drie van de vorige zes onderlinge krachtmetingen liep zo af. Wel won Feyenoord thuis vier van de zes keer dat de mannen uit Almelo op bezoek waren, en won Heracles in die periode nul keer. Het totale doelsaldo daarvan is 10-5. In twee van de vier vorige duels in Rotterdam viel er een rode kaart.

De Kuip is weer een echte veste geworden voor Feyenoord, dat daar acht van de negen laatste duels won. Andersom heeft Heracles Almelo vijf uitwedstrijden op rij verloren in de Eredivisie. Al met al heeft Feyenoord nu trouwens al veertien keer op rij niet verloren van de Tukkers. En de laatste vier speelronden in de Eredivisie leverden geen enkele tegentreffer op.

Justin Bijlow en anderen absent

Feyenoord vandaag moet Justin Bijlow nog steeds missen onder de lat. Bij de bezoekers zijn er meer spelers absent. Sven Sonnenberg, Rai Vloet, Elias Oubella, Kasper Lunding en Adrián Szőke zijn om uiteenlopende redenen niet van de partij.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Wormuth mist supersub Cyriel Dessers

“Heracles Almelo legt als ploeg veel arbeid in de wedstrijd”, zegt Feyenoord-trainer Arne Slot. “Zij kunnen dat ook goed volhouden. Daarmee hebben ze een van de fitste ploegen in de Eredivisie. Ze hebben een goed georganiseerd speelplan.”

Andersom zegt trainer Frank Wormuth van Heracles: “Feyenoord is vooral in diepgang heel goed. Daar moeten we echt op letten.” Hij werkte in het verleden met Feyenoords subersub Cyriel Dessers. “Ik mis Cyriel als mens en als speler. Hij is slim, heeft een mening, we hebben veel interessante gesprekken gevoerd samen.”

Feyenoord – Heracles voorspellen

Feyenoord heeft uit de vorige zes competitieduels 14 punten gehaald, Heracles vier. Check hier de noteringen voor het wedden op Eredivisie.

Back To Top