Skip to content

De veertiende speelronde van de Eredivisie bleek geen eitje te zijn voor de top drie. PSV speelde gelijk tegen Heerenveen (1-1) en Feyenoord deed hetzelfde tegen Twente (0-0). Ajax leverde op het kunstgras op Het Kasteel ook geen galavoorstelling af, maar nam bij Sparta in elk geval de nog de volle buit mee: 0-1.

Eredivisie na speelronde 14

Daardoor is Ajax nu we op de winterstop afkoersen weer koploper, ook qua verliespunten, want Feyenoord heeft een duel minder gespeeld. De Rotterdammers staan na 13 potjes op 29 punten, de Amsterdammers na 14 33. PSV staat daar nog tussen met 31 punten.

Ook Cyriel Dessers scoort niet

Ditmaal wist dus ook supersub Cyriel Dessers geen doorbraak te forceren voor Feyenoord. Het kan niet altijd raak zijn en de Belg heeft zijn werkgever dit seizoen al genoeg keren in de slotminuten uit de penarie geholpen. Hij kwam ditmaal in de 67e minuut in het veld en kwam driemaal tot een schot, waarvan er geen enkele tussen de palen was gemikt.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Flets optreden PSV

Kon Feyenoord zich nog wel de sterkere wanen van de Tukkers, daar leverde PSV een fletse vertoning af, uit in Friesland. Carlos Vinícius opende wel vrij snel (13’) de score en de Braziliaan raakt aardig op stoom in Eindhoven: sinds zijn basisdebuut eind oktober heeft geen eredivisiespeler zoveel goals en assists geleverd als hij. Maar na weifelend optreden van PSV-goalie Drommel wist sc Heerenveen uit een vrije trap de gelijkmaker te maken (Rami Al Hajj).

Dusan Tadic scoort enige goal voor Ajax

Ajax had Sparta wel flink in de tang, kwam tot vijftien schoten (Sparta eentje) en acht doelgerichte pogingen. Alleen die van Dusan Tadic, op aangeven van Danilo, bleek onhoudbaar voor doelman Benjamin van Leer, die in het veld kwam voor Maduka Okoye. Danilo mocht beginnen in plaats van Sebastien Haller; de Franse Champions League-topscorer was niet fit.

Uitslagen speelronde 14

NEC 2 – 3 SC Cambuur
Fortuna 1 – 4 FC Groningen
PEC Zwolle 0 – 0 RKC Waalwijk
Willem II 0 – 1 Go Ahead Eagles
Sparta 0 – 1 Ajax
FC Utrecht 1 – 0 Heracles Almelo
FC Twente 0 – 0 Feyenoord
Heerenveen 1 – 1 PSV
Vitesse 0 – 0 AZ

Back To Top