Skip to content

Er worden vanavond twee wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. AZ treft Fortuna Sittard om 18:45 uur en op het Ajax programma vandaag staat om 21:00 uur de ontmoeting met Willem II gepland. AZ had op zondag 22 augustus de Limburgers moeten ontvangen in Alkmaar, maar destijds zaten de Noord-Hollanders in de play-offs voor de Europa League. Het lukte AZ trouwens niet om zich voor dat duel te plaatsen.

Bij Ajax heeft deze ongebruikelijke speeldag ook te maken met Europese verplichtingen. De Amsterdammers treffen dinsdag Sporting Portugal in de laatste speelronde van de Champions League-groepsfase. Al ruim vooraf had Ajax verzocht om daarom dit duel tegen de Tilburgers op donderdag te spelen, al blijkt die extra rust nu niet nodig, want de Amsterdammers zijn toch al groepswinnaar in de CL.

Voetbal vandaag: AZ – Fortuna en Ajax – Willem II

AZ won vijf van de vorige zes potjes tegen Fortuna Sittard. Eenmaal werd het gelijk. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo is 19-7. Van de AZ wedstrijden thuis wonnen de Alkmaarder vier van de laatste zes ontmoetingen, tegenover een Limburgse zege (saldo 14-4). In twee van de vorige vier wedstrijden in Alkmaar werd een rode kaart uitgedeeld.

Ajax won vier van de vorige zes duels tegen Willem II, eenmaal was het een gelijkspel. Het doelsaldo is 14-5 in het voordeel van Ajax en kijken we alleen naar duels in de Johan Cruijff Arena, dan is het doelsaldo 14-6. Willem II won eind 2019 met 0-2, maar een van de smaakmakers van die ontmoeting, Mike Trésor, is inmiddels verkast naar Genk.

Absenties Ajax – Willem 2

Aan de kant van de gastheren lijken Antony, Maarten Stekelenburg, Mohammed Kudus en Sean Klaiber te ontbreken. Antony is overbelast, maar lijkt wel snel weer een terugkeer te kunnen maken. De Brabanders treden aan zonder Freek Heerken, Wesley Spieringhs en Robbin Ruiter.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Eredivisie voorspellingen

Ajax won 17 van de laatste 19 thuisduels tegen Willem II en in 12 van de vorige 14 maakten de Amsterdammers minstens twee goals. Ook is Ajax in zijn 18 vorige thuisduels in de competitie maar eenmaal verslagen. Wil je wedden op Eredivisie vandaag? Wij tippen Ajax wint zonder tegengoals voor een prima odd.

Back To Top