Skip to content

Dit weekend gaat onze eigen Eredivisie gaat weer verder. Feyenoord begint de tweede seizoenshelft als nummer één met Ajax en PSV allebei op twee punten achterstand. Onderin is het ook spannend met een hele reeks aan clubs die nog lang niet veilig zijn.

FC Twente – FC Emmen

Vrijdagavond herstart de Eredivisie met FC Twente tegen FC Emmen. Waar Twente een geweldige eerste seizoenshelft had kan dat niet gezegd worden van Emmen. Twente staat op een vijfde plek en staat maar drie punten achter Ajax en PSV. Emmen staat 16e, maar staat maar twee punten achter Vitesse op de 13e plek.

Voorbereiding Twente wat minder

Twente begon het seizoen geweldig en hield die vorm eigenlijk tot aan het WK gewoon vast. Ze verloren nog maar drie wedstrijden, van de laatste vijf wedstrijden wonnen ze drie keer.

De laatste twee wedstrijden waren toch wat minder goed. Ze speelden gelijk tegen Go Ahead en Sparta. De voorbereiding op de tweede seizoenshelft is ook niet geweldig geweest. Tegen Almere werd met 1-1 gelijk gespeeld, er werd gewonnen van Sparta met 2-1 en ze speelden gelijk tegen LD Alajuelense met 2-2.

Emmen met goed gevoel tweede seizoenshelft in

Emmen kende een moeizaam begin van het seizoen, maar gingen met een uitstekend gevoel de WK stop in. Ze verloren al drie keer op rij niet en speelden in de laatste wedstrijd met 3-3 gelijk tegen Ajax. Ze speelden ook gelijk tegen FC Groningen en wonnen tussendoor van Fortuna.

De winterstop was voor FC Emmen ook een goede fase. Ze wonnen van NEC met 3-2, het werd zelfs 4-0 tegen Dordrecht. De laatste oefenwedstrijd werd wel dik verloren, met 5-0 van Feyenoord.

Voorspelling FC Twente – FC Emmen

Bij beide clubs is het nog behoorlijk stil qua transfers. FC Emmen wil zich nog wel versterken, maar er zijn nog geen concrete geruchten. Bij FC Twente hoor je eigenlijk ook nog weinig, al lijkt Brenet deze zomer wel te gaan vertrekken.

Wij zetten ons geld op een overwinning van FC Twente. Ze hebben laten zien hoeveel kwaliteit ze hebben, een stuk meer dan FC Emmen. Verdedigend is Twente ook heel sterk geweest en FC Emmen heeft moeite gehad met scoren en heeft nog geen extra scorend vermogen gehaald. Daarom verwachten we dat FC Twente de nul gaat houden.

Eredivisie AZ – Vitesse

De tweede wedstrijd die wij voor het wedden op Eredivisie dit weekend hebben uitgekozen is AZ tegen Vitesse. AZ had een wisselvallige eerste seizoenshelft, maar staat wel ‘gewoon’ op de vierde plek. Vitesse kent een uiterst teleurstellend seizoen. Ze staan op een dertiende plek en keken op de Eredivisie ranglijst lange tijd meer naar onderen, dan naar boven.

Fans ontevreden over AZ

AZ heeft het contract van trainer Pascal Jansen verlengd, maar veel fans zijn niet tevreden. De ploeg speelt weinig herkenbaar voetbal. We zijn gewend dat AZ aanvallend voetbal speelt en veel kansen creëert, maar dat is dit seizoen nog niet echt terug te zien.

Bij AZ is de selectie nog niet veranderd, maar er zijn wel aardig wat geruchten. Beukema zou in de belangstelling staan van Bologna en Karlsonn moet de vervanger van Gakpo worden bij PSV.

Investeren in nieuwe spelers

Vitesse had een heel erg lastig begin van het seizoen, mede door gedoe rondom de eigenaren van de club. Eind september kreeg Vitesse eindelijk een nieuwe eigenaar. Het was eigenlijk net te laat om nog een slag te slaan op de transfermarkt. Wel werd Philip Cocu aangesteld als vervanger van Letsch. De club steeg aardig op de ranglijst, maar heeft nog steeds een erg matig team. Ze zullen in de huidige transferperiode echt moeten investeren om de ploeg te verbeteren.

AZ – Vitesse voorspellen

Onder Cocu is Vitesse nog steeds een matig team, dat met name verdedigend erg slecht is. Ze kregen al dertig goals tegen en scoorden zelf maar 17 goals. Wij denken daarom dat AZ hier ruim gaat winnen. AZ scoorde juist wat makkelijker de laatste wedstrijden van de eerste seizoenshelft. We gaan voor de weddenschap ‘AZ -1 handicap’.

Uitkijken naar NEC – Ajax in Eredivisie ronde 15

De laatste wedstrijd waar wij naar uitkijken is NEC tegen Ajax. NEC kent een prima seizoen en staat op een negende plek. Ajax kent zeker geen prima seizoen. Ze staan tweede, maar met name het spel is behoorlijk minder dan de Ajacieden gewend zijn.

Veel gelijkspel voor NEC

NEC heeft de selectie rond, zolang er niks meer vertrekt. Ze versterkten zich met Musaba, die ze een aantal jaar terug nog voor 2.5 miljoen verkochten aan AS Monaco. De buitenspeler wordt tot het eind van het seizoen gehuurd.

NEC heeft vooral veel wedstrijden gelijk gespeeld in de eerste seizoenshelft. Maar liefst acht keer speelden ze gelijk, drie keer wonnen ze en even vaak werd er verloren. NEC hield nog maar drie keer de nul.

Onrust bij Ajax

Bij Ajax is het ontzettend onrustig, de druk op trainer Schreuder is immens en de meeste fans hopen op zijn ontslag. De kritiek op Huntelaar en Hamstra wordt ook steeds groter en qua directie lijkt het ook nog niet op orde te zijn.

Op het veld ging het ook alles behalve goed voor Ajax. Ze wonnen maar twee van de laatste vijf duels. Ze wonnen van Excelsior en RKC, daarna verloren ze van PSV en speelden ze gelijk tegen Vitesse en Emmen. Met name verdedigend is het erg zwak. Aanvallend moeten ze het hebben van individuele kwaliteiten, die Ajax natuurlijk in overvloed heeft. Het is zeker geen geoliede machine zoals onder Ten Hag.

Wedden op NEC – Ajax

Wij denken dat Ajax deze wedstrijd wel gaat winnen, maar waarschijnlijk houden ze de nul niet. Verdedigend is het uiterst zwak en NEC heeft een aantal goede aanvallers en weet het net vaak te vinden dit seizoen. We gaan bij de voetbal bookmakers voor de bet ‘Ajax wint en beide teams scoren’.

Back To Top