Skip to content

Deze week wordt de tweede ronde van het KNVB Beker programma afgewerkt. Europees spelende clubs werden vrijgesteld van de eerste ronde. Daardoor zien we diverse clubs nu pas voor de eerste keer in het bekertoernooi in actie.

Tweede ronde KNVB Beker: wie gaat door?

De speeldagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. PSV speelt dinsdag vanaf 21.00 uur uit tegen Sparta. Ajax speelt woensdag om 21.00 uur uit tegen FC Den Bosch. Feyenoord speelt woensdag om 21.00 uur thuis tegen PEC Zwolle. Dat is dus mooi verdeeld door de KNVB.

Wil je bij een van de voetbal bookmakers een voorspelling doen? Dit zijn kansrijke weddenschappen met prima quoteringen: ‘winst NEC’, ‘PSV wint + minder dan 4 goals’ en ‘Feyenoord wint beide helften’.

Urk of Katwijk bij laatste 16

Veel amateurclubs zijn inmiddels in de eerdere rondes gesneuveld. Kozakken Boys, Quick, De Treffers, Spakenburg, sv Urk, Katwijk en Blauw Geel houden de eer der amateurs hoog. Urk en Katwijk treffen bovendien elkaar, zodat er minstens ééntje present is bij de laatste zestien.

FC Den Bosch – Ajax in De Vliert

Het stadion van Den Bosch, De Vliert, is vermoedelijk uitverkocht als Ajax op bezoek komt. De nummer 16 van de Eerste Divisie heeft enkele maatregelen genomen om de sfeer gezellig te houden. Er worden identiteitscontroles uitgevoerd en alcohol wordt niet geschonken tijdens de match. Wel vooraf, in de rust en achteraf.

Stunt Den Bosch?

In de eerste divisie presteert FC Den Bosch niet al te best. De ploeg staat 16e en verloor afgelopen weekend nog van Jong Utrecht. Directeur Almering acht een grote stunt tegen Ajax vrij klein, maar de kans daarop is in eigen huis groter dan in de Arena. “Wij hebben jonge spelers in het veld staan die het moeten opnemen tegen de topspelers van Ajax en de steun van het publiek hebben wij heel hard nodig”.

Sparta – PSV KNVB Beker

Sparta en PSV staan alweer tegenover elkaar. Afgelopen weekend was dat het geval in de Eredivisie. In Eindhoven bleef het 0-0. En dat kwam ook wel aardig overeen met het aantal doelpogingen en kansen van de teams.

Punt gepakt

Sparta-trainer Maurice Steijn zei voorafgaand aan het weekend dit: “Weinig doelpunten tegen en vaak dichtbij een resultaat. Dat is een mooi vooruitzicht. Maar ik heb in al mijn jaren als coach nog nooit een punt gepakt tegen PSV.” Dat is nu dus alvast gelukt.

De loting voor de derde ronde staat gepland voor zaterdag 14 januari 2023 om 23.00 uur, live op ESPN.

Back To Top