Skip to content

Volgende week gaat de competitie weer van start, op 6 januari hervatten FC Twente en FC Emmen het programma Eredivisie. Veel clubs hebben nog één oefenwedstrijd te gaan voordat het echte werk weer begint.

Atalanta Bergamo – AZ oefenwedstrijd

AZ Alkmaar speelt deze winter maar twee wedstrijden, maar ze hebben wel twee sterke tegenstanders. Op de 29e nemen ze het op tegen Atalanta Bergamo en eerder speelden ze al tegen Valencia.

AZ met goed gevoel tweede seizoenshelft in

Tegen Valencia was AZ verrassend de sterkste. Ze wonnen met 1-3 en dat terwijl het voor Valencia de laatste oefenwedstrijd was voordat de competitie weer begint. Bij AZ zijn er nog weinig mutaties geweest, maar de kans lijkt groot dat Karlsson nog weggaat.

Tot nu toe zal AZ met een goed gevoel de tweede seizoenshelft tegemoet gaan. Ze zullen ook tegen Atalanta een goed resultaat willen neerzetten om het goede gevoel te behouden.

Atalanta favoriet tegen AZ

Atalanta kent een stuk drukkere oefenperiode. Ze speelden al tegen Eintracht, OGC Nice en Real Betis. Tegen Eintracht werd het 2-0 en ze wonnen van zowel Nice als Betis met 3-0. Atalanta staat op een zesde plek in Italië, maar drie punten achter de nummer vier. Met een goede start kunnen ze dus heel wat plekken opschuiven.

Wedden op de wedstrijd

Tegen Valencia was AZ de sterkere, maar we verwachten niet dat dat nu weer gaat gebeuren. Atalanta heeft in de vorige wedstrijden laten zien op een hoog niveau te spelen en ze zullen deze laatste oefenwedstrijd erg serieus nemen.

Oefenwedstrijd PSV – AC Milan

PSV heeft ook nog een erg mooie tegenstander gevonden voor de laatste oefenwedstrijd; ze krijgen in het eigen Philips Stadion namelijk bezoek van AC Milan.

Cody Gakpo van PSV naar Liverpool

Bij PSV is het grote nieuws natuurlijk dat Cody Gakpo verkocht is. Lang leek Gakpo op weg naar United, maar uiteindelijk ging Liverpool er met de vleugelaanvaller vandoor. Gakpo was dé man bij PSV op aanvallend gebied. Hij was bij vrijwel elke goal betrokken en PSV gaat het lastig krijgen om hem te vervangen. PSV lijkt in de markt voor Karlsson van AZ, maar de vraagprijs lijkt een struikelblok.

Verdediging problematisch

PSV oefende al twee keer eerder, tegen Rakow Czestochowa (de nummer één van de Poolse competitie) en Sassuolo. Tegen Rakow won PSV met 4-2 en van Sassuolo wonnen ze met 1-2. Hier zie je meteen het probleem van PSV: de verdediging. In de eerste seizoenshelft hielden ze amper de nul en dat lijkt ook nu weer een probleem te worden.

Sterkste opstelling AC Milan

AC Milan speelde tegen Arsenal en Liverpool. Beide wedstrijden verloren ze, van Arsenal met 2-1 en van Liverpool met 4-1. Die wedstrijden zijn alweer twee weken geleden, toen was Milan nog niet compleet. Voor Milan start de tweede seizoenshelft ook volgend weekend. Ze zullen nu dus met vrijwel de sterkste opstelling spelen. Spelers als Leao en Giroud zullen weer bij de selectie zitten.

Voorspelling PSV – Milan

Wij verwachten dat AC Milan deze wedstrijd gaat winnen en dat ze ook de nodige goals gaan maken. PSV heeft smaakmaker Gakpo verloren en de verdediging lijkt nog niet erg solide. AC Milan wist tegen Arsenal en Liverpool het net al te vinden en die zijn een stuk beter dan PSV.

Daley Blind officieel weg bij Ajax

Naast de transfer van Gakpo, was er nog een grote verandering in de Eredivisie. Daley Blind heeft Ajax officieel verlaten. In onderling overleg is het contract van Blind ontbonden, waardoor hij nu transfervrij is.

Chaos bij landskampioen

Bij Ajax is het mede door dit vertrek een behoorlijke chaos. De meeste fans willen Schreuder graag zien vertrekken. Er is nog steeds geen echte opvolger voor Overmars gevonden en op bestuurlijk vlak zijn er nog een aantal gaten. Dit alles sijpelt vaak toch door op het team, zeker gezien de coach die niet lekker in de groep lijkt te liggen. Het kan wel eens een erg teleurstellend seizoen worden voor Ajax, als er niet snel wat gaat veranderen.

Back To Top