Skip to content

Zondag om 16:45 uur speelt Heracles Almelo – PSV. De thuisclub heeft drie punten, de gasten uit Brabant zes.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Heracles – PSV Eredivisie zondag 16.45 uur

De meest besproken speler uit deze twee selecties is er niet eentje van PSV, maar Heracliet Silvester van der Water. Hij vond het vorige week een goed idee om zich via een whatsapp-berichtje af te melden bij de trainer voor de match van zondag. Pure werkweigering, want de oorzaak was niet ziekte of nare omstandigheden, maar simpelweg de wens om aan Orlando City te worden verkocht.

Heracles - PSV: Eran Zahavi klaar voor debuut in Eredivisie

Silvester van der Water weer aan het werk

Inmiddels hebben de speler, directie en zijn collega’s het uitgepraat en heeft hij weer deelgenomen aan de training. Maar zulk divagedrag blijft irritant, zeker nu het dus niet alleen bij de Neymars en grootverdieners van de voetbalwereld optreedt, maar zelfs bij Nederlandse middenmoters. Of hij meespeelt of niet, hij krijgt ruim twee uur langer de tijd om zijn zonden te overdenken. Dit duel is vanwege de Europese match van PSV donderdag in Slovenië verplaatst van 14:30 naar 16:45 uur.

Zahavi klaar voor debuut bij PSV

Eran Zahavi lijkt er helemaal klaar voor om bij PSV te debuteren. Dik een week geleden kende de gemiddelde voetbalvolger de 33-jarige Israëlische spits helemaal niet – hij speelde de afgelopen drie jaar in China en daarvoor vooral in eigen land. Maar inmiddels hebben we een scherper beeld van de international. Wat hij ontbeert aan snelheid, technische skills en kopvermogen maakt hij goed met zijn spelinzicht, zo kregen we te horen en lezen: hij kan het spel ‘lezen’ en staat daardoor vaak op de juiste plaats.

Israëlische Cristiano Ronaldo

Overigens begint zondag de heilige Joodse dag Jom Kippoer, maar ook dat is voor de fit en verbaal scherp overkomende Zahavi geen obstakel. “Ik kan zondag na de wedstrijd direct wat eten en overnachten in een hotel in de buurt om zo toch nog Jom Kippoer te vieren.” Journalisten die naar Eindhoven zijn afgereisd om over de transfer te rapporteren zeggen dat hij in zijn thuisland wordt gezien als de Israëlische Cristiano Ronaldo.

Voorspelling Heracles – PSV

PSV won alles zes vorige duels met Heracles, met een totaal doelsaldo van 16-3. In Almelo wist Heracles in de afgelopen jaren nog wel eenmaal van PSV te winnen, maar van de vorige zes bezoekjes wist PSV er vijf te winnen (saldo 6-14).

Wedden op Eredivisie | Heracles staat voor de winst op 3.70 genoteerd, gelijkspel @3.80 en winst PSV @1.93. De bookies kennen ook de reputatie van Zahavi en zetten 2.38 op een goal. Speelt hij geen enkele seconde mee, dan vervalt de weddenschap.

Back To Top