Skip to content

Zaterdag 26 september om 21:00 uur speelt in Amsterdam Ajax tegen Vitesse. Beide ploegen hebben na twee speelronden in de Eredivisie zes punten, en dus is het onvermijdelijk dat een of beide clubs het eerste puntverlies gaan oplopen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Ajax – Vitesse Eredivisie zaterdag

Ajax heeft hiervoor tegen Sparta en RKC gespeeld, clubs waarvan het niemand zou verbazen als ze dit seizoen eindigen in het rechterrijtje, dus deze thuismatch vormt de eerste test van deze eredivisiejaargang. Trainer Erik ten Hag is nog aan het zoeken naar zijn ideale basiself. Slechts drie man speelden de afgelopen wedstrijden de hele 180 minuten: keeper Andre Onana, middenvelder Edson Alvarez en verdediger Perr Schuurs.

Alle ballen op Oussama Tannane

Oké, wel heeft Ten Hag negen spelers bij beide speelronden aan de start laten meedoen, maar zeker ook gezien er nog spelers kunnen vertrekken (Sergino Dest lijkt zeer spoedig verkocht te worden) is nog geen sprake van een vast team. Bij Vitesse hebben zeven man de hele 180 minuten gespeeld en is de speelwijze erg bevattelijk: alle ballen op Oussama Tannane. Hij rost de vrije trappen erin, geeft de meeste sleutelpasses, schiet het vaakst op goal en dribbelt het meest aan de kant van de Arnhemmers.

Ajax - Vitesse voorbeschouwing: eerste test van dit seizoen

Letsch gaat voor plek in top 6

Vitesse-trainer Thomas Letsch heeft Ajax ook voor de competitiestart gevolgd. “Ajax is een outstanding team, wat zij in het voorseizoen deden was echt verbazingwekkend. Dat niveau was zó hoog. Ajax is de absolute nummer 1 van Nederland”, zegt de Duitser. Van zijn eigen selectie verwacht hij dit seizoen een plek in de top zes, wat dan weer niet helemaal strookt met zijn dooddoener dat “we voetbal spelen om te winnen”.

Ajax – Vitesse onderling

Ajax won drie van de vorige zes ontmoetingen met de Gelderlanders, tweemaal bleef het gelijk. Het doelsaldo van die potjes is 16-9 – en ook kreeg Vitesse in de vorige drie clashes telkens een rode kaart. Thuis won Ajax vier van de vorige zes keer dat Vitesse op visite was en was het tweemaal een gelijkspel, maar dat totale doelsaldo is magerder: 11-9.

Ajax won twaalf van de vorige veertien thuiswedstrijden in de competitie en de zes meest recente wedstrijden tegen Vitesse leverden telkens minstens drie treffers op.

Voorspellingen

Ajax staat bij bookmakers genoteerd op 1.28, gelijkspel @6.10 en winst Vitesse @9.50. We tippen dat Ajax wint en beide teams scoren op 2.28.

Back To Top