Skip to content

Na drie speelronden in het nieuwe Eredivisieseizoen hebben alleen Ajax en sc Heerenveen de volle negen punten op hun saldo staan. Ajax versloeg Vitesse met 2-1 en Heerenveen wist VVV met 1-0 naar huis te sturen, terwijl PSV uit tegen Heracles voor het eerst punten liet liggen: 1-1.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Ajax – Vitesse uitslag 2-1

Voor de tweede keer op rij kwam Ajax in de eerste helft met tien man te staan en alweer was Zakaria Labyad de pineut die naar de kant werd gehaald omdat Ajax-trainer Erik ten Hag de boel moest reorganiseren. Vitesse kan het zichzelf kwalijk nemen dat het in de tweede helft het numerieke overwicht niet wist te vertalen naar een surplus aan doelpogingen. Ajax liet na rust namelijk drie zuivere schoten op goal noteren, de Arnhemmers maar eentje.

Antony en Mohammed Kudus

De volle buit is binnen en door die twee matches met tien man zijn er verzachtende omstandigheden, maar het Ajax dat we nu al drie speelronden zien lijkt nog niet heel erg op de soepele machine van de voorbereidende matches. Toch is er genoeg om optimistisch over te zijn, want aanwinst Antony heeft na 235 minuten speeltijd al twee goals gemaakt en die andere nieuwkomer Mohammed Kudus schroomt er bepaald niet voor om links op het middenveld de regie naar zich toe te trekken: van alle Ajacieden had hij de meeste balaanrakingen en meeste geslaagde dribbels (6).

Voetbaluitslagen: Ajax en Heerenveen foutloos, PSV morst punten

Heracles – PSV schaakpartij: 1-1

Waar Ajax en Vitesse een redelijk open wedstrijd aan het publiek voorschotelden, daar maakten Heracles en PSV er meer een schaakpartij van. Uiteindelijk waren er maar vier momenten waarop de keepers in hoefden te grijpen, aan elke kant tweemaal. PSV probeerde tegen het einde van de match de duimschroeven flink aan te draaien: in de laatste tien minuten hadden de Brabanders liefst 75 procent balbezit en kwamen ze tot vier van de in totaal negen schoten.

Eran Zahavi en Ibrahim Sangaré

PSV-fans balen natuurlijk van de marge op Ajax die nu is ontstaan, maar kunnen zich ook vastklampen aan het aantrekken van Eran Zahavi, de goalmachine wiens papierwerk nog niet helemaal op orde is, en de verwachte transfer van Ibrahim Sangaré. Trainer Roger Schmidt benadrukt dat de selectie momenteel erg krap is: “We werken met een jonge ploeg en het is belangrijk dat iedereen fit blijft. Op dit moment hebben we zestien veldspelers.”

Uitslagen Eredivisie ronde 3

Feyenoord – ADO Den Haag 4-2 (1-1)
FC Utrecht – RKC Waalwijk 3-1 (1-0)
FC Emmen – Willem II 1-1 (1-1)
Heracles Almelo – PSV 1-1 (1-0)
PEC Zwolle – Sparta Rotterdam 4-0 (1-0)
Fortuna Sittard – AZ 3-3 (1-1)
sc Heerenveen – VVV-Venlo 1-0 (1-0)
Ajax – Vitesse 2-1 (1-0)
FC Twente – FC Groningen 3-1 (2-0)

Back To Top