Skip to content

Heracles – PEC Zwolle | Zondag om 14:30 uur. De clubs staan vlak achter elkaar geparkeerd in de Eredivisie: de Tukkers op plek elf, de Zwollenaren op plek twaalf. De gasten treden voor het eerst aan onder de nieuwe trainer Bert Konterman.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Heracles – PEC Zwolle eerste duel Bert Konterman

John Stegeman is op straat gezet bij PEC Zwolle en dus moest de directie in het adresboekje bladeren en wat telefoontjes plegen. En zo kwamen ze uit bij Konterman, die een mooi verleden heeft bij de club, en als jeugdcoach bij de KNVB een beetje duimen zat te draaien. Vanwege de pandemie zijn er immers geen jeugdinterlands.

Respect spelers

Onder meer PEC-spelers Kenneth Paal en Pelle Clement erkennen dat ze Bert Konterman totaal niet kenden. Hij is immers 50 jaar, zwaaide 15 jaar geleden af als verdediger en was nog nergens hoofdcoach bij een club. De afgelopen jaren had hij jeugdteams van Oranje onder zijn hoede, hetzij als trainer of assistent. Maar toen Konterman vertelde dat hij bij onder meer Feyenoord, Glasgow Rangers en Vitesse speelde, en ook nog twaalf interlands heeft gespeeld, was er direct respect. Overigens wordt hij per 1 juli opgevolgd door Art Langeler.

Europese play-offs?

Zowel Heracles Almelo als PEC Zwolle zullen nog proberen in de top acht van de Eredivisie te eindigen. Nu bekend is dat Ajax en Vitesse de finale van de KNVB Beker spelen, schuift de cut-off voor een plek in de Europese play-offs op van zeven naar acht. Heracles heeft vijf punten minder dan FC Utrecht, de huidige nummer acht. PEC dus acht punten minder, wat de missie wat minder reëel maakt.

Heracles Almelo en PEC aan elkaar gewaagd

Beide clubs wonnen twee van de zes meest recente onderlinge duels. Het totale doelsaldo in die periode was 9-7. En dit seizoen lijken ze dus ook weer aan elkaar gewaagd. Wel zijn er verschillen in spelopvatting en sterktes. PEC heeft meer balbezit en, daarmee samenhangend, een grotere passnauwkeurigheid. Ook schieten de Overijsselse spelers vaker op goal, terwijl er bij wedstrijden van Heracles Almelo bij de goals wat minder actie is. Kortom, de Tukkers maken een match wat meer dood, bij PEC Zwolle ligt het vaker open.

Voorspelling Heracles – PEC

Heracles noteert 2.08, gelijk 3.60 en winst PEC Zwolle 3.45. Bij PEC zal het na de trainerswissel vooral om gaan om defensief hecht te zijn en niet direct hard onderuit te gaan. We tippen minder dan 1,5 Zwolse goals met een quotering van 1.76 bij Toto.

Back To Top