Skip to content

Ajax versloeg dit weekend in de Eredivisie FC Groningen met 3-1 en deed daarmee ook Feyenoord een plezier, want de Rotterdammers, die zelf VVV met 6-0 klop gaven, staan daardoor wat steviger op plek zes. Door de matige resultaten van de afgelopen weken dreigde Feyenoord ook door de Groningers ingehaald te worden. PSV stevent af op plek twee na de 1-3 overwinning op Fortuna.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Eredivisie ronde 25: Vitesse wint van AZ

AZ en Vitesse hopen wellicht ook nog de tweede plek in de Eredivisie te bemachtigen, en daardoor in te stromen in de voorronde van de Champions League. Beide clubs troffen elkaar zondagmiddag in Arnhem en Vitesse ging met de drie punten aan de haal: 2-1. Man of the match was verdediger Jacob Rasmussen, die tweemaal de bal vlak voor de doellijn weghaalde.

Riechedly Bazoer buiten de selectie gehouden

Maar waar was Riechedly Bazoer? Zijn plekje werd ingenomen door de achttienjarige Enzo Cornelisse, die rood kreeg in de slotfase. Trainer Thomas Letsch hield Bazoer buiten de selectie vanwege misdragingen op de training. Hij deelde een rotschop uit aan Daan Huisman en had daarna een grote mond tegen keeper Pasveer en Letsch.

Nadenken over gedrag

Bronnen rond de Gelderse club menen te weten dat de verdedigende middenvelder daarna wel zijn excuses aanbood. Letsch wilde toen over zijn hart strijken en Bazoer in de selectie opnemen. De spelersraad vond echter dat Bazoer, gezien hij een recidivist is ook, eerst maar eventjes na moest gaan denken over zijn gedrag.

Pasveer en Tannane: niet veel aan de hand

Wat Pasveer betreft is nu de zaak afgedaan. “Er is niet veel aan de hand. Hij is er maandag weer bij en dan gaan we vol gas vooruit. Dit had hij misschien wel even nodig”, aldus de ervaren doelman. Bazoers maatje Oussama Tananne vindt het allemaal niet zo boeiend: “Hij heeft trots, soms moet je dat gewoon laten gaan. We moeten een klein probleem niet groter maken.”

Uitslagen Eredivisie speelronde 25

FC Emmen 1 – 1 Sparta Rotterdam
Feyenoord 6 – 0 VVV-Venlo
FC Twente 1 – 1 Willem II
sc Heerenveen 3 – 0 ADO Den Haag
RKC Waalwijk1 – 2 FC Utrecht
Ajax 3 – 1 FC Groningen
Heracles Almelo 2 – 1 PEC Zwolle
Fortuna Sittard 1 – 3 PSV
Vitesse 2 – 1 AZ

Back To Top