Skip to content

Zaterdag om 21:00 uur krijgt Fortuna in Sittard bezoek van NEC. De Limburgers staan na zes speelronden op plek zestien, met vijf punten, en NEC uit Nijmegen heeft na zeven speelronden acht punten, goed voor plek tien.

De thuisploeg mist Zian Flemming, Arianit Ferati, Richie Musaba en Lisandro Semedo. Er is een kans dat Bassala Sambou in de aanval start. Bij NEC zullen we captain Rens van Eijden en middenvelder Mathias De Wolf niet in actie zien.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Fortuna Sittard – NEC 2 oktober 2021

Het is al een tijdje terug dat deze twee elkaar troffen in de Eredivisie, want enkele seizoenen speelden ze in verschillende divisies. Wel waren er twee bekerwedstrijden in 2018 en 2021, en voor 2018 waren ze regelmatig elkaars opponenten in de Eerste Divisie. Van de vorige zes onderlinge duels won NEC er vier en Fortuna eentje. Totale doelsaldo: 8-16. Thuis won Fortuna ook maar eenmaal bij een NEC-bezoekje en gingen de gasten driemaal juichend van het veld (saldo 9-13).

Fortuna zwakste ploeg Eredivisie

Fortuna is als we kijken naar modellen over expected goals (waarmee wordt ingeschat hoe groot de kansen voor en tegen zijn) de zwakste ploeg van de Eredivisie.

Trouwens, we hoeven daar geen complexe berekeningen op los te laten. Het volstaat ook om simpelweg naar gemiddelde aantal schoten te kijken. Gemiddeld komt Fortuna Sittard per wedstrijd in de eredivisie tot 7 schoten: het laagste aantal van de competitie. En het krijgt gemiddeld 18 schoten per speelronde tegen: het hoogste aantal.

Odds wedden op Eredivisie: Fortuna licht favoriet @2.33, gelijk noteert 3.55 en Willem II 2.90. We voorspellen Under 2,5 goals @2.00. Iets meer risico: geen enkele goal voor NEC noteert 4.10.

Expected goals NEC Nijmegen

Dus we gaan er gemakshalve van uit dat ook NEC in de Eredivisie een aardig aantal schoten weet te lossen. Dan is het vooral de vraag hoe scherp die schoten zijn en of de NEC-spelers een beetje zuinig omgaan met kansen. En da’s een tikje teleurstellend, want het aantal verwachte goals is 6 en het aantal werkelijke goals 4. Fortuna geeft het goede voorbeeld, want daar is de xg 3,9, maar is er toch vijfmaal gescoord.

Back To Top