Skip to content

Vandaag om 20:00 uur speelt in de Eredivisie Fortuna Sittard – FC Emmen. De twee promovendi hebben de punten hard nodig, want de Limburgers staan veertiende met 26 punten uit 25 speelronden en de gasten uit Drenthe staan zestiende met een punt minder.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Fortuna Sittard – FC Emmen

Haast vanzelfsprekend hebben deze twee ook in de afgelopen zes eredivisiewedstrijden, een gangbare graadmeter om de ‘vorm’ te bepalen, erg weinig punten gehaald. Immers, onderin hebben ploegen zo weinig puntjes verzameld, dat een paar zeges na elkaar al genoeg zijn om die zone te verlaten. Maar Fortuna en Emmen hebben elk slechts een van hun vorige zes optredens in de Eredivisie gewonnen, waar FC Emmen nog wel een gelijkspel aan toevoegde. Fortuna heeft bovendien in die zes matches met afstand de meeste tegengoals van alle eredivisionisten opgelopen: 24.

Makkelijk scoren met loze termen

Gaat het wat stroef bij een club, ook als er heel realistisch en objectief gekeken precies zo wordt gepresteerd als kon worden verwacht, dan wordt er al snel naar termen als ‘inzet’ en ‘beleving’ gegrepen. Voor de trainer, fans en analisten is dat makkelijk scoren: roep dat de spelers geen bezieling tonen en dan hoef je niet verder te zoeken naar wat er echt aan scheelt. Kevin Hofland, assistent-coach van Fortuna Sittard, gooit het ook over die boeg door meer ‘energie’ van de spelers te eisen.

Hoop FC Emmen om in Eredivisie te blijven

Fortuna ontbrak zestien jaar in de Eredivisie, terwijl FC Emmen voor het eerst present is – als eerste Drentse club ooit. Vandaar dat daar wat positiever wordt gereageerd op de zestiende plek. Zolang de degradatie geen feit is, is er de hoop dat het vakmanschap van trainer Dick Lukkien voldoende is om het verblijf in de Eredivisie te rekken. Afgelopen week werd zijn contract verlengd tot medio 2020.

Drie van de zes vorige ontmoetingen kregen geen winnaar, FC Emmen was tweemaal de sterkste. In Sittard wonnen beide clubs elk twee van de laatste zes confrontaties (totale doelsaldo 11-15). Fortuna Sittard heeft al vier speelronden op rij minstens vier tegengoals gekregen en in acht van de negen recentste edities van dit duel vielen er minstens drie goals.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op de Eredivisie wedstrijd? Fortuna staat voor de winst op 1.96, gelijkspel noteert 3.85 en gokken op een zege voor FC Emmen levert je 3.40 x je inleg op bij een goede voorspelling. We tippen dat Emmen minstens tweemaal scoort op 2.33 bij bookmaker Mr Green Sport.

Back To Top