Skip to content
Eredivisie: Heracles geeft fans geen geld terug, Schwaab weg bij PSV

Heracles Almelo – FC Utrecht. Na 23 speelronden in de Eredivisie heeft Heracles beslag gelegd op de zesde plek en op het treetje direct daarna staan de Domstedelingen, met slechts twee punten minder. De winnaar van de wedstrijd zou op kunnen klimmen naar plek vijf.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Voordeel kunstgras Heracles

Het kalenderjaar 2019 is zes speelronden oud en tellen we de punten uit die periode bij elkaar op, dan bungelt FC Utrecht onderaan met slechts vijf stuks. Dat is goed voor plek zeventien op de jaarlijst.

Heracles staat er wat dat betreft wat beter voor met negen punten. Daarnaast haalde Heracles Almelo uit elf eredivisie wedstrijden voor eigen publiek 24 punten, het vierde hoogste aantal. Die goede prestaties hangen wellicht samen met het kunstgrasveld – het blijkt voor teams die vaker op natuurgras spelen soms toch lastig om zich daar op aan te passen.

Heracles Almelo – FC Utrecht

De laatste zes onderlinge duels leverden twee zeges voor beide teams op en dus ook twee gelijke spelen. Het totale doelsaldo van die periode is 8-9. De zes vorige keren dat FC Utrecht naar Almelo kwam kreeg het publiek viermaal geen winnaar te zien en wonnen ze dus beide eenmaal (saldo 8-8). Dat recente verleden past bij de huidige nabijheid van elkaar op de ranglijst. In al die zes wedstrijden kwamen beide teams tot scoren.

Domstedelingen iets stabieler

Ondanks de zwakke huidige reeks lijkt Utrecht toch iets stabieler dan Heracles, bijvoorbeeld kijkend naar de marges waarmee werd verloren. FC Utrecht heeft driemaal met minstens twee goals verschil verloren, Heracles al negenmaal, inclusief driemaal met minstens vier treffers verschil. De club heeft ook iets betere cijfers qua balbezit (ervan uitgaande dat de bal bezitten positief is), succesvolle passes en gewonnen luchtduels. Daarnaast ontvangt de goalie van Utrecht gemiddeld minder schoten op zijn goal dan die van Heracles Almelo: 12,7 versus 15,3.

Daar staat dan weer tegenover dat Heracles slechts een van de vorige veertien keer dat Utrecht op visite kwam verloor (in alle competities). Kortom, de kansen zijn hier ogenschijnlijk gelijkmatig verdeeld.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellen Heracles – Utrecht

Wedden op Eredivisie? Dat de kansen gelijkmatig zijn verdeeld, blijkt ook uit de noteringen bij de bookmakers. Heracles staat voor winst op 2.43, gokken op gelijkspel levert je 3.60 x je inleg op en inzetten op winst Utrecht 2.70. Maak daar maar zelf je keuze uit, maar misschien is het verstandiger de goalmarkt op te zoeken. We tippen minder dan 2,5 goals met een quotering van 2.38 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top