Skip to content

Midweeks is de aandacht van Nederlandse voetballiefhebbers gericht op de KNVB Beker, maar in het weekend gaat de Eredivisie als vanouds door. Hier zijn wat nieuwtjes over de hoogste voetbalcompetitie van ons land.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Griezmann prijst Frenkie de Jong

Ergens in 2018 begon het in de internationale voetbalwereld te gonzen dat Frenkie de Jong van Ajax weleens een van de nieuwe wereldsterren kon gaan worden. Toen hij ook nog eens debuteerde in Oranje en belangrijke bijdrages leverde aan de wederopstanding van het Nederlands Elftal, en daarna met Ajax ongeslagen overwinterde in de Champions League, kon een fraaie transfer niet uitblijven.

Die komt er met zijn verkassing naar Barcelona komende zomer dus aan. De belofte is natuurlijk nog lang niet ingelost, maar toch zijn de huidige supersterren ook al overtuigd van De Jongs kunnen. Antoine Griezmann bijvoorbeeld, de aanvaller van Atletico Madrid die afgelopen zomer met Frankrijk het WK voetbal in Rusland won. In een interview kreeg hij de vraag voorgelegd wat de lastigste tegenstander is die hij ooit trof. Frenkie dus: “Ik probeerde wel druk op hem uit te oefenen, maar dat is me nooit gelukt.”

Hakim Ziyech overtuigd van slagen

Nadat Ajax dit kalenderjaar haperend uit de startblokken kwam opperden enkele analisten dat er wellicht jaloezie heerst in de spelergroep. Zo van: waarom Frenkie wel en wij niet? Hakim Ziyech lacht de suggestie weg dat zulke zaken de harmonie hebben verstoord. “Iedereen gunt Frenkie die transfer van harte. We zien dagelijks allemaal dat hij zoveel kwaliteiten heeft dat hij daar hoort. Ik ben ervan overtuigd dat hij gaat slagen.”

PSV: tien punten uit zes wedstrijden

De vorige zes speelronden leverden PSV slechts tien punten op, oftewel acht verliespunten. Da’s een schrale oogst voor een ploeg die zestien van de eerste zeventien wedstrijden won.

De onlangs 75 jaar geworden Willem van Hanegem vindt dat trainer Mark van Bommel op een kunstmatige manier de rust tracht te bewaren. Misschien moet hij juist in het openbaar wat zorgen en onvrede laten blijken. “PSV zit muurvast”, zo stelt De Kromme. “Dat mocht je eerder nog niet zeggen, want dan wapperden ze in Eindhoven met statistieken waaruit zou blijken dat het niet zo was.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen Eredivisie voetbal

Verdediger Nick Viergever heeft het recept voor de ommekeer klaar: “Aan de bal moet er een stuk overtuiging bijkomen. Zeker daarin moeten we het vertrouwen hebben van het durven voetballen en de rust bewaren”.

Worden er zondag in het duel Excelsior – PSV minstens 4 goals gescoord? Een goede voorspelling levert je 1.80 x je inleg op. Lees wedden op Eredivisie voor meer quoteringen en informatie.

Back To Top