Skip to content

Heracles Almelo – sc Heerenveen 23 januari 2021, 21.00 uur | De gasten staan achtste in de Eredivisie maar doen het de laatste weken knap beroerd, de thuisploeg is de nummer twaalf met halverwege de competitie vier punten minder dan de Friezen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Heracles Almelo – sc Heerenveen: de cijfers

Uit de laatste zes duels haalde sc Heerenveen maar drie punten. Kijken we naar het aantal punten dat de clubs in de vorige acht speelronden gemiddeld halen, ten opzichte van het totale seizoensgemiddelde, dan is bij geen enkele club het verval zo groot als bij Heerenveen (-0,66 punt per duel). Heracles zit juist op een klein plusje van 0,2.

Wedstrijden met goals

De Heraclieten wonnen drie van de laatste zes onderlinge confrontaties en Heerenveen twee. Het doelsaldo is wel net in Fries voordeel: 12-13. In vijf van die zes clashes scoorden beide teams minstens eenmaal. Thuis wonnen de Tukkers drie van de laatste zes ontmoetingen met Heerenveen en werd ook driemaal verloren (saldo 11-11). In elf van de twaalf laatste thuisduels van Heracles tegen Heerenveen vielen er ten minste drie goals.

Heerenveen moet eindelijk weer eens winnen

Hoe nu verder met sc Heerenveen, dat al tien speelronden op rij niet wist te winnen? Midweeks werd FC Emmen verslagen in het bekertoernooi en, zo zal iedereen rondom de club beweren, geen medicijn tegen sportieve depressie werkt beter dan eindelijk weer eens winnen. De zwakke reeks moet nu een halt worden toegeroepen, want Heerenveen speelt zeven keer in 21 dagen, dus het kan nu erg snel gaan zakken op de ranglijst. Heracles zal aantreden zonder Navajo Bakboord, aan de kant van Heerenveen zijn er geen absente spelers.

Heracles zwak bij 0-1 achterstand

Wat clean sheets betreft ontlopen de clubs elkaar niet; dat lukte Heracles Almelo viermaal en de Friezen driemaal. Maar Heracles faalde ook zevenmaal om zelf te scoren, terwijl Heerenveen dat tweemaal overkwam. Heracles gaat bijzonder zwak om met een 0-1 achterstand. Negenmaal kwam dat voor en in die situaties wisten de Tukkers maar een puntje te redden. Heerenveen kwam ook negen keer met 0-1 achter en haalde vier puntjes. (Feyenoord is de terugkom-kampioen: negenmaal was het 0-1, maar de Rotterdammers pakten daaruit 15 punten).


Wedden op Eredivisie Heracles – Heerenveen | Heracles noteert bij de bookmakers 2.20, gelijk 3.60 en winst Heerenveen 3.10. We tippen minstens twee goals van Heerenveen @2.45.

Back To Top