Skip to content

Zaterdag 23 januari om 16:30 uur speelt ADO Den Haag – FC Emmen in de Eredivisie. Dit is nou wat een kelderkraker wordt genoemd: twee ploegen die stijf onderaan staan tegen elkaar, een onvervalste ‘zespunter’. Wie komt er weg uit de onderste regionen? Voor Emmen lijkt dat haast onmogelijk.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Strijd ADO Den Haag – FC Emmen

ADO is de nummer voorlaatst op de Eredivisie ranglijst en heeft uit 17 speelronden 10 punten gehaald. De Emmenaren zijn nummer 18, wonnen nog geen enkele keer en hebben vijf punten. Niet verrassend zijn het de clubs met het zwakste doelsaldo, van respectievelijk -25 en -28.

Beide clubs kregen al in zes competitieduels minstens vier tegentreffers om de oren. Daarnaast maakte ADO Den Haag zes keer zelf geen goal, dat overkwam FC Emmen vijfmaal.

Tijd bij FC Emmen voor een andere keeper

Emmen krijgt veel meer tegengoals dan op basis van expected goals* kan worden verwacht. Experts die aan de kansen voor en tegen een waarde van tussen de 0 en 1 toekennen, menen dat FC Emmen 35 tegengoals had moeten hebben. Dat zijn er in werkelijkheid 45 – tijd voor een andere keeper wellicht? Maar het betekent ook dat we kunnen verwachten dat Emmen de rest van de competitie niet gemiddeld bijna 3 tegengoals per match zal krijgen.

Eindelijk weer eens uit winnen?

ADO kan beschikken over de van Chelsea gehuurde middenvelder Juan Familia-Castillo. Peet Bijen ontbreekt bij de thuisploeg, Luciano Carty en Glenn Bijl kunnen niet deelnemen namens de gasten. ADO Den Haag heeft in de acht thuiswedstrijden in de Eredivisie tot nu toe slechts twee punten veroverd. Emmen heeft het uit bijzonder zwaar: de vorige jaargang van de eredivisie meegerekend, heeft de club 21 speelronden buitenshuis niet gewonnen.

ADO Den Haag - FC Emmen kelderkraker Eredivisie

ADO Den Haag – FC Emmen onderling

Van de laatste zes onderlinge duels won Emmen er drie en ADO twee. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die zes matches is 10-12. In vijf van die matches scoorden beide teams minstens eenmaal. Thuis won ADO vier van de laatste zes keer dat de bus van FC Emmen er parkeerde en verloor het eenmaal (saldo 19-8).

ADO kan ontsnappen

ADO zou dit weekend Willem II in kunnen halen en zo uit de zone kruipen die directe degradatie oplevert. Voor Emmen ziet het er ook na winst hopeloos uit, want de achterstand op Willem II is vijf punten, terwijl verwacht mag worden dat die ploeg het de komende maanden wat beter gaat doen.

Voorspelling ADO – Emmen

Wedden op ADO – Emmen Eredivisie | ADO noteert 2.80, gelijk 3.60 en FC Emmen staat op 2.50. De beroerde uitstatistieken van Emmen leiden tot de tip 1X: winst ADO of gelijk op voor 1.88 x de inleg.

*Expected Goals (XG) | Een statistische maatstaf voor het verwachte aantal goals van een team of speler. Door het verzamelen van heel veel data omtrent schoten (door statistiekbureaus als Opta), kan worden berekend hoeveel doelpunten je kan verwachten van een specifieke doelpoging. XG berekent de kwaliteit van een schot. Dit wordt gebaseerd op zaken zoals het type assist, de hoek van het schot, afstand tot het doel en nog veel meer variabelen.

Back To Top